Herning i Continental Cup-finalen!

Blue Fox Herning er videre til Continental Cup Super Final, der spilles i januar – det er endnu ikke besluttet. De 30 medrejsende Herning-tilskuere fik en fantastisk belønning serveret med en puljesejr, der blev bekræftet for kort tid siden, da midtjyderne formåede at besejre stærke Ertis Pavlodar fra Kasakhstan.

Faktisk var det samme hold fra Pavlodar, der i fjor besejrede Herning med 4-1 i samme runde af turneringen, der også dengang blev spillet i Italien.

Det er første gang nogensinde, Herning har spillet sig i den lille europæiske finale, og midtjyderne bliver dermed det tredje danske hold, der er kommet så vidt, efter Aalborg (2007/08) og SønderjyskE (2010/11).

I aften tog Herning revanche med en stensikker 3-0-sejr, der blev grundlagt via stærkt og disciplineret spil gennem 60 minutter.

Martin Sagat, en af de mere anonyme imports hidtil i sæsonen, blev krediteret for det vigtige første mål i kampen, da han i første periode var inde i powerplay. Sagat fik midt i første periode rettet et skud fra Patrick Madsen af, og den føring holdt til første pause.

I hektisk anden periode var Simon Nielsen, der i dag var på mål for herningenserne, stærkt spillende, men der var også gode muligheder til Blue Fox, blandt andet et stolpeskud til Jordan George.

Blue Fox startede en smule for roligt ud i tredje periode og overlod initiativet til modstanderne, men små otte minutter inde i perioden, kom det forløsende 2-0-mål, da Jordan George – godt for Herning, at han blev klar – kom først over en retur.

Stærkt arbejde af herningenserne, og stærkt af træner Simioni, at han langt inde i kampen turde spille med fire kæder.

Efter 2-0-målet havde Blue Fox fin kontrol over kampen. Stille, roligt og disciplineret blev tiden kørt ud, og Pavlodar fik en udvisning tre minutter før tid, som forhindrede Kasakhstans mestre i at etablere det sidste pres. I stedet blev det 3-0, da Tomas Sinisalo på glimrende vis serverede pucken for Kyle Essery, der satte den absolut afgørende puck.

Med sejren vandt Herning puljen og sendte samtidig værterne fra Asiago videre, eftersom Pavlodar sidder fast på tredjepladsen, uanset resultatet af puljens sidste kamp i aften mellem Asiago og Mogo Riga.

Det afgøres først senere i aften, hvem de to øvrige hold i Super Final bliver. Franske Rouen er favorit til at tage en plads, som dog kan smides, hvis Rouen taber til hviderussiske Shaktor Soligorsk. Udfaldet af kampen afventes i spænding af polske GKS Tychy, der er i finalen i fald Rouen bare tager et enkelt point i kampen mod Soligorsk.