Herning henter stor svensk back

Blue Fox Herning har forstærket sig frem mod Continental Cup-finalen og har hyret den svenske back, Elias Granath for resten af sæsonen. Granath er stor fysisk back, der giver tyngde i midtjydernes backlinje med sine 190 centimeter og 95 kilo.

Svenskeren har næsten 250 SHL-kampe på sit cv og tilmed 82 kampe for Schwenningen i DEL, hvor han er tidligere holdkammerat med Morten Green. Han har også spillet 250 kampe i Allsvenskan, hvor han ageret sammen med Daniel Nielsen.

Han har været på de svenske juniorlandshold og er draftet af Dallas tilbage i 2003.

I indeværende sæson har Elias Granath endnu ikke været registreret for nogen klub, men tidligt på sæsonen havde Christoffer Kjærgaards klub Sundsvall bud efter ham. På det tidspunkt jagtede Elias Granath dog en kontrakt i udlandet, og det har han altså fået nu – og dermed er Blue Fox-defensiven ikke mere rent dansk.

– Det er klart med muligheden for at gøre en rigtig god figur i Continental Cup finalen i Frankrig, så forstærker vi os lidt tidligere end normalt, siger Blue Fox-direktør Torben Skovsgaard i en pressemeddelelse fra klubben.

– På trods af den stigende formkurve, så vil vi gerne forstærke defensiven yderligere ud fra devisen om at stå tæt i forsvaret, og at gøre det endnu mere svært for alle de dygtige offensive hold i ligaen.

– Elias Granath er en rutineret herre, som har spillet i både SHL og DEL, hvilket vidner om kvalitet. Han har holdt formen ved lige frem til nu, og vi glæder os til, at nyde godt af hans kvaliteter på isen, hvor vi kan forvente en der vil gå forrest til træning og kamp, siger Herning-direktøren.