Herning henter rutineret canadisk center

Blue Fox Herning har hentet nyt blod ind til angrebet i form af den canadiske center Jamie Johnson. Han kommer med godt 450 AHL-kampe på sit cv og erfaring fra både KHL, DEL og den bedste finske række.

I fjor spillede han for Vienna Capitals i EBEL, den østrigsk-baserede liga, hvor han dog kun fik 13 kampe, fordi han først ankom sidst på sæsonen.

– Jamie er en erfaren spiller, som har spillet rigtigt mange kampe på højt niveau. Vi forventer han kommer til Herning og spiller topishockey, viser lederskab og ikke mindst også kommer til at producere for os, siger Blue Fox-træner Todd Bjorkstrand i en pressemeddelelse fra klubben.

– Han er en spilsmart center med et godt blik for spillet, og som har evnen til at ligge de gode pasninger, så der er noget at arbejde med for hans kæde. Det er klart, at vi har høje forventninger til en spiller med Jamies CV, lyder det fra Bjorkstrand.

– Jeg glæder mig til at spille for Herning Blue Fox. Jeg har kun hørt gode ting om klubben, organisationen bag og ikke mindst byen. Det bliver fedt at møde holdkammeraterne, trænerne og fansene, som skal bringe endnu flere minder for mig de næste 9 måneder, i et land som jeg har hørt rigtigt meget godt om, siger Johnson selv.

Canadieren er 34 år og havde sin pointmæssigt bedste sæson i 2009/10 i AHL hos Rochester Americans, hvor han leverede 77 point i 87 kampe. Johnson har dog ikke været i nærheden af det pointsnit i sine europæiske engagementer, men det har også været i turneringer, der er klart stærkere end Metal Ligaen.

Jamie Johnson i tal via Eliteprospects.com her: