Herning henter Riekkinen og Taipalus – også farvel til Strömberg

Vojens Efterskole
Foto: Bluelinemedia.dk
Vojens Efterskole

Der er virkelig gang i svingdøren i Herning, der ifølge Herning Folkeblad henter to nye spillere ind i truppen – og udover Evan Mosey også siger farvel til Kim Strömberg, der altså ikke fik andet end et kort ophold i Midtjylland. 

Det skriver Herning Folkeblad. 

Ind kommer et velkendt ansigt i form af Joonas Riekkinen, der skifter fra hårdt ramte Hvidovre og en ny finne i form af Lauri Taipalus, der kommer fra spil i den finske Liiga, hvor han har spillet 18 kampe for KalPa i Kuopio i denne sæson – med fire point til følge. Taipalus har over 300 kampe i Liiga at byde på. 

– Selvfølgelig skal han lige falde til her, men han er en erfaren spiller, der glæder sig til en udfordring her, så jeg forventer, at han hurtigt tilpasser sig de nye omgivelser. I de seneste par sæsoner har han måske ikke helt ramt sit bedste niveau, men jeg ved, at han har store kvaliteter at byde på, siger Blue Fox-træneren.

Joonas Riekkinen kender de fleste i dansk ishockey som en bundsolid tovejsspiller, der i sin tid i Gentofte var en af Metal Ligaens absolut bedste spillere. I denne sæson har han måske ikke helt ramt sit højeste niveau i Hvidovre, men der er ingen tvivl om, at Hvidovre mister en fremragende mand, der omvendt kan give midtjyderne et stort løft.

Dermed er det farvel til Kim Strömberg og forleden stod det klart, at Evan Mosey skiftede til Cardiff, og den udskiftning har været under opsejling i nogle uger, siger Petri Skriko. 

– Evan har ikke helt kunnet finde sig tilpas med det system, vi spiller under her. Han har i England oplevet en lidt anden rolle, hvor han føler, at hans kvaliteter bedre kunne komme til sin ret, forklarer Petri Skriko til Herning Folkeblad.

Derfor er Mosey altså nu at finde i Cardiff Devils og Herning er altså nu tilbage ved at have “et finsk ansigt” i stedet for det nordamerikanske blod, som Blue Fox forsøgte at hamre ind i truppen med de nu fyrede Riley Brace og Evan Mosey. De er nu erstattet af to af Skrikos landsmænd, mens Zack Torquato står tilbage som eneste nordamerikaner i Herning-truppen.