Herning fremtvinger kamp syv

Herning Blue Fox-Frederikshavn White Hawks 2-0 (0-0,2-0,0-0) Hjemmebanen holder endnu. Det må være konklusionen efter sjette semifinale mellem Herning og Frederikshavn, hvor hovedparten af de små 2100 tilskuere kunne drage jublende ud i den lune forårsluft i bevidstheden om, at Blue Fox havde fremtvunget en syvende kamp på tirsdag i Frederikshavn.

Den ultimative afgørelse for anden gang i slutspillet 2016 efter en tæt kamp, hvor et lumsk Daniel Nielsen-skud låste op for 0-0’eren i slutningen af anden periode og hvor Frederikshavn ikke formåede at udnytte de få chancer som nordjyderne arbejdede sig frem til i slutperioden.

Kort tilbage til starten af kampen, hvor en jævnbyrdig første periode sagtens kunne have givet et mål i hver sin ende. Begge hold spillede med solid koncentration og mange folk og egentlig kunne både Simioni og Johansson – de respektive folk i boksen – være tilfredse med den måde, som deres mandskab kom ud i de første 20 minutter.

De blev afsluttet med svensk uvenskab, da de to blå-gule i hver sin lejr, Elias Granath og Jacob Dahlström tog lidt fat i hinanden.

Tumulten ved første periodes afslutning fik selvfølgelig ikke intensiteten til at falde i de midterste 20 minutter. Sveden sprøjtede nærmest ud af hver eneste nærkamp. Det var Herning, der kom skarpest ud og pressede en George Sørensen, der måtte diske ud med et par gedigne redninger.

Ikke mindst, da Martin Sagat stod fri, var Sørensen knivskarp i sin reaktion, og den lille målmand flashede også griberen på fornem maner et par gange i anden periodes indledende fase.

Herning fik dog ikke andet end et skud på overliggeren fra Rasmus Nielsen ud af fire minutters powerplay, og momentum blev stukket over til Frederikshavn, da Kristoffer Lauridsen og Elias Granath røg ud med kort mellemrum.

Stærk boxplay fra begge hold i den fase af kampen, og allerede i midten af anden periode var kampen så tight, at man et eller andet begyndte at tænke på, at det sagtens kunne ende i overtid. Også fordi begge holds angribere havde virket så blodfattige foran mål, som det var tilfældet i kampens første halvdel.

Ganske symptomatisk var det derfor en back, der brød låsen. Hvem andre end allestedsnærværende Daniel Nielsen. Fra blå linje leverede han en klassiker i form af et præcist, ikke særlig hårdt skud. Trafik foran mål og pucken sejlede ind bag Sørensen. Lige under overliggeren.

Med ti sekunder tilbage lignede det en 1-0-føring til hjemmeholdet efter anden periode og uret løb mod sirenen, men pludselig leverede Frederikshavn et par misforståelser ved egen blå linje, og tre Herning-spillere fløj af sted mod gæsternes mål.

Jerred Smithson, der bestemt ikke har fået 600 NHL-kampe på grund af sin målfarlighed, havde tidligere i perioden misset en kæmpe chance foran Sørensen.

Nu var der to sekunder tilbage, og pucken lå næsten på stregen efter Tomas Sinisalos skud. Den kunne Smithson næsten ikke undgå at score på, og hans lettelse var også tydelig, da det to sekunder før pause lykkedes at sende Herning på 2-0. Et boost af dimensioner at gå til pause med for Herning.

Til gengæld var tidspunktet, 39:58, en katastrofe for Frederikshavn. Der må man simpelthen ikke lukke mål ind.

Frederikshavn pressede hårdt på i tredje periodes første minutter og trods nedturen kort før pausen havde gæsterne på ingen måde tænkt sig at give op uden kamp.

Hårdt slid giver som regel chancer, og Robin Bergman kom helt fri. Men han måtte se sig pareret af en Simon Nielsen, der ikke ville stå tilbage for sin kollega i den anden ende. Stærkt med to så fine danske målmandspræstationer i en sjette semifinale.

Heller da Tim Kunes blev sat godt op til afslutning, lod Simon Nielsen sig passere.

Og så var det som om intensiteten i Frederikshavns pres faldt en tand, selv om gæsterne på intet tidspunkt resignerede. Men det var svært at få reelle afslutninger mod en blå mur på fem mand, der overordnet stod kompakt i egen zone.

Fire minutter før tid dummede Robin Bergman og Jacob Dahlström sig ved at tage udvisninger i samme spilsekvens og dermed var Herning i fem mod tre i to minutter. Tiden løb ned med 60:00 og trods slid lige til sidste sekund, formåede gæsterne ikke at reducere.

På tirsdag venter den ultimative afgørelse. Ingen kan gemme sig.