Herning forstærker sig med tjekkisk back

Det bliver den tjekkiske back, Ales Sova, der skal køre sæsonen ud som den ottende udlænding hos Herning Blue Fox. Det skriver klubben i en pressemeddelelse i dag. Ales Sova er 24 år gammel og kommer direkte fra Hernings modstander i den seneste Continental Cup-finaleserie, Asiago Hockey.

– Jeg er sikker på, at de fleste fans og de fleste sponsorer, der kigger på vores hold, vil sige, at vi hellere skulle hente en rigtig målscorer. Men det har vi ganske enkelt ikke plads til i budgettet. Vi kunne godt hente en angriber, men der er kamp om de gode målscorere, der er ledige nu. Hvis vi skal have én, der gør en forskel, skal man lægge beløb, som vi kun betaler for en hel sæson, siger Blue Fox-træner Mario Simioni.

Bjørn Uldall er for øjeblikket ude på ubestemt tid på grund af efterveerne fra en hjernerystelse, og det er blandt andet hans fravær, der betyder, at Mario Simioni henter en gardering.

Ales Sova blev hentet til Asiago som en direkte Continental Cup-forstærkning og nåede kun at spille fem kampe for den italienske klub inden han blev sendt videre ud i den store hockeyverden. Sova spillede tidligere i sæsonen for den tjekkiske klub LHK Jestřábi Prostějov, og har i tre sæsoner spillet i en anden tjekkisk klub, Orli Znojmo, der til daglig spiller i den østrigsk-baserede EBEL.

Tidligere har Sova også optrådt enkelte gange i den bedste tjekkiske række, så rent cv-mæssigt ser han ikke helt tosset ud i forhold til den danske liga.

– Vi må ikke dømme ham på hans første kamp. Han har ikke spillet siden Continental Cup for 11 dage siden og er sikkert nervøs foran sit nye hjemmepublikum. Men om nogle kampe forventer jeg, at vi ser solidt defensivt backspil, godt undertalsspil og god puckbevægelse, siger Mario Simioni.

Ales Sova forventes at debutere, når Herning i morgen tager imod Rødovre.