Herning afgjorde tidligt og sejrede 2-6

Esbjerg Energy – Herning Blue Fox 2–6 (0-4, 2-0, 0-2)

Herning afgjorde reelt set kampen på ti gyldne minutter I første periode, hvor man formåede at bringe sig I front med hele 0-4. Esbjerg kom godt igen i anden periode, men til syvende og sidst blev midtjydernes fart og effektivitet udslagsgivende og gæsterne kunne drage hjem med en sikker og fuldt fortjent sejr på 2-6.

Tirsdag aften var der klassisk jysk ishockeybrag i Granly Hockey Arena, da Esbjerg på egen is tog imod Metal Ligaens suveræne midtjyske tophold fra Herning. Det var dog midtjyderne der havde revanche til gode, da Esbjerg sejrede med 1-2 efter straffeslag, da de to hold krydsede klinger i Herning for en måned siden.

Forud for aftenens kamp havde Herning et komfortabelt forspring på 10 points ned til Aalborg på andenpladsen, mens Esbjerg midt i tabellen delte femtepladsen med Rødovre. Herning har været stabile og stærke hen over hele sæsonen og har på det seneste imponeret med 13 points i de seneste fem kampe, hvor det for Esbjergs vedkommende er blevet til syv points i lige så mange kampe siden midten af december.

Det var to afbudsramte mandskaber, der tørnede sammen på denne sene januaraften. Esbjerg har for nyligt ladet Søren Pedersen satse på en civil karriere og var til aftenens kamp desuden uden Felix Scheel, Anders Krogsgaard, Andreas Grundtvig og Christian Wejse, mens Herning måtte undvære hele ni spillere: Oliver Gatz Nielsen, Jakob Jessen, Simon Nielsen, Daniel K. Nielsen, Bjørn Uldall, Andreas Pade, Mathias Mølgaard, Daniel Nielsen og Anders Poulsen.

Herning stillede med Ari Ahonen på mål, mens Nicolaj Henriksen var at finde i modsatte ende.

Forud for kampen blev Nick Crawford kåret til december måneds profil for Esbjerg.

Mesterlige Herning maltrakterede mestrene

Hjemmeholdet kom egentligt godt ud til første periode, hvor man i flere omgange fik lagt et godt tryk på gæsterne. Colin Vock kunne med lidt helt i sprøjten have bragt vestjyderne i front allerede i det første minut, da han i to omgange var tæt på at få overlistet Ahonen i Herning-målet.

Et par minutter senere var det Esbjergs kaptajn Carson McMillan, der skabte ravage i midtjydernes defensiv, da han brugte sin fysik til at sætte et par Herning-spillere og tilmed kom til afslutning.

Set på baggrund af ovenstående, var det derfor noget overraskende for det fleste i Granly Hockey Arena, at der blot fem minutter senere stod 0-3 på måltavlen!

Esbjerg havde sine chancer tidligt i kampen, men formåede altså ikke at udnytte dem. Men i modsatte end var Herning-spillerne nærmest kynismen selv og både halve og hele chancer blev nærmest på samlebånd omsat til scoring.

I det fjerde minut blev det således 0-1, da Antti Kerälä tog chancen for distancen og sendte pucken på mål, hvilket skulle vise sig at være en rigtig god idé. Henriksens udsyn var angiveligt spærret af trafik foran mål og pucken sejlede dermed i nettet til midtjysk føring.

I gæsternes boks nåede man dårligt at få armene ned, før der stod 0-2 på tavlen. Pucken var kun lige givet op igen og sendt rundt i et par hurtige pasninger, før den endte hos Christian Silfver, der sendte et fladt og drøjt slagskud ind bag Henriksen ved fjerneste stolpe. Gæsterne havde scoret to gange på 23 sekunder og Henriksen så ikke helt opmærksom ud i vestjydernes mål.

Men Herning var slet ikke færdige endnu. Efter otte minutter var midtjyderne på vej frem over isen, da Jannik Christensen missede et skær på egen blue line. Hernings Lasse Lassen og Toni Kallela fik dermed nærmest en motorvej ned mod Henriksens mål og da førstenævnte serverede pucken på et sølvfad for Kallela svigtede den finske troldmand ikke, da han effektivt smækkede pucken op over skulderen på Esbjerg-keeperen til 0-3.

Mark Pederson udbad sig en time out for at få samling på tropperne. Men Henriksen forblev i værternes mål.

Man havde hidtil været forskånet for udvisninger i kampen, men mod periodens slutning indtraf der fem af slagsen. Anden gang Herning fik chancen i power play sprudlede de effektive midtjyder igen. Nicolaj Weichel gjorde kort proces, da han fik chancen fra blue line. Et ikke specielt hårdt slagskud fik lov til at gå hele vejen ind blandt venner og fjender til 0-4. Larmende tavshed i Granly Hockey Arena og udvandringen begyndte så småt.

Efter 16 minutter fik Esbjergs Anders Koch en hård medfart, da han stødte med frem i et angreb. Koch blev trippet af Braden Gracel og røg efterfølgende i isen hvor han ømmede sig noget, inden han måtte tilses og støttes fra isen og hjælpes i omklædningsrummet, mens Gracel måtte i straffeboksen efter at have indkasseret 2 minutter for forseelsen.

Symptomatisk for Esbjergs første periode, så kom man kun frem til en enkelt afslutning i det efterfølgende overtal og her knækkede Phillip Bruggissers stav i afslutningsøjeblikket, så halvdelen af den fortsatte helt ud på tilskuerpladserne. Nej det lignede bestemt ikke Esbjergs aften.

Esbjerg slog tilbage i anden periode

Vestjyderne skiftede målmand fra starten af anden periode, hvor Mathias Seldrup erstattede en hårdt prøvet Nicolaj Henriksen i værternes mål.

Men publikum var fortsat vidende til en flok melankolske Esbjerg-spillere, der virkede til at have svært ved at finde konceptet og som konstant var et skøjtetag efter gæsterne.

Til Esbjerg held var det dog begrænset, hvad Herning fik skabt fremad isen på dette tidspunktet i kampen. Efter syv minutter fik Michael Fine vist lidt karakter og noget af den vilje, som man hidtil havde savnet fra Esbjerg. Fine knoklede sig igennem gæsternes forsvar og fik sendt et fornuftigt forsøg af sted mod Ahonens mål.

Sekvensen efter måtte Seldrup hive en af de helt store redninger frem, for at holde Antti Keräla fra fadet. Fines gennembrud og Seldrups vigtige redning satte gang i nogle ting hos Esbjerg, der nu kom frem over isen i et højere tempo, ligesom man også stod bedre imod i nærkampene.

Bevidst eller ubevidst havde Herning overladt kampens initiativ til Esbjerg, der nu kom først på det meste og som også havde klart mest puckbesiddelse.

Som en konsekvens heraf begyndte Herning at tage udvisninger og det var netop i forbindelse med en af disse, at det lykkedes Esbjerg at få reduceret til 1-4, da pucken efter et massivt pres, pludseligt dumpede ned for fødderne af Ahonen, hvor Carson McMillan var hurtigst i opfattelsen og fik ekspederet pucken det sidste stykke ind over stregen.

Med blot otte sekunder tilbage af perioden lykkedes det også for Esbjerg at komme på 2-4, da Niklas Andersen med en flot styring tæt under mål dirigerede oplægget fra Jeppe Vinther ind bag en chanceløs Ahonen. Dermed havde Esbjerg pludseligt kun to mål op forud for tredje periode.

Hernings fart og effektivitet blev afgørende

Esbjerg indledte tredje periode med en storstilet offensiv. Man så sig ikke tilbage og angrebene bølgede nærmest ned mod Ahonens mål.

Og da Victor Andersen efter fire minutter måtte to minutter i skammekrogen for en holding vejrede Esbjerg for alvor morgenluft. Det blev da også ti to minutters skydetelt i det efterfølgende power play, men Ahonen gjorde en god figur og tog godt fra i Herning-målet. Så det blev ved lige ved og næsten for Esbjerg, der dog holdte fanen højt og fortsat havde god energi og højt tempo i spillet som man rundede periodens halvvejsmærke.

Men da Hernings Kristoffer Søgård Jensen udbyggede føringen til 2-5 i power play efter 12 minutters spil, efter at have sendt en returpuck ind bag Seldrup og Nicolaj Weichel 37 sekunder senere gjorde det til 2-6 efter en fornem solopræstation, så punkterede kampen. Men trods et par irritationsudvisninger sidst i kampen, så faldt der ikke flere scoringer tirsdag aften i Granly Hockey Arena.

Imponerende, overbevisende og komfortabel sejr til Herning – ikke mindst set i lyset af den næsten absurde række af spillere, som midtjyderne må undvære i øjeblikket. Stærkt bredde, som lover godt for fremtidens ishockey på heden.