Herlevs powerplay afgjorde vigtig kamp mod Odense

Foto: Frank Nielsen

Herlev Eagles-Odense Bulldogs 4-2 (1-0,2-1,1-1) Det var en tempofyldt indledning i Herlev Skøjtehal – ikke det mest polerede spil fra nogen af siderne, men masser af fight.

En udvisning til Herlevs Niklas Tikkinen gav en god mulighed for en tidlig føring til gæsterne fra Odense, men det var trods en mand i undertal Herlev, der var tættest på et føringsmål,

Den evigt farlige Brett Thompson stak alene afsted mod Teemu Seppänen. Thompson forsøgte at afdrible Seppänen, men her var finnen vaks og vandt den duel.

Efter hjemmeholdet var blevet fuldtalligt igen, fortsatte den intense fight. Der blev ikke givet noget ved banderne. Alle tacklinger blev sat med saft og kraft. Begge mandskaber forsøgte at erobre midtzonen. Veteranen Kim Staal fik en gylden mulighed for at åbne scoringen: Fra en lidt spids vinkel kom han alene igennem, men overplacerede sit skud, og Odense slap med skrækken.

Med små fire minutter igen af perioden fik Odense sin første udvisning.

Herlev fik hurtigt sat sit powerplay op og i samtlige to minutter var der sat et gevaldigt pres på Seppänen og Odense. Udeholdet holdt Herlev fra scoring i overtallet, men som så ofte før, er det altid farligt lige efter en undertalssituation, hvor man lige skal finde organisationen igen.

Det var nøjagtigt det der skete da Kim Staal fik sin anden chance for aftenen, her svigtede veteranen ikke , og bragte hjemmeholdet i front 1-0 i tiden 18:35. 

Kampbilledet havde ikke ændret sig til anden periode. Det var fight og fight, og de halve chancer, der opstod, var mere tilfældigheder. Flest tilfældigheder tilfaldt hjemmeholdet, som var ved at få en smule overtag.

Brett Thompson og Kim Staal var begge tæt på at udbygge føringen til hjemmeholdet, men i begge omgange var det Seppänen, som gik ud af den direkte duel som vinder.

Lidt dramatik fik tilskuerne også: Jesper Thörnberg gik på mål fra en spids vinkel. To meter fra målet gled/faldt han: Resultatet var, at han gled med hovedet først lige ind i stolpen, men efter et hurtigt tjek var han tilbage på isen.

Kort efter var der mere dramatik. En hård checking from behind fra Sami Jekunen på Herlevs Emil Møller Rasmussen resulterede i en fem minutters-udvisning.

I det efterfølgende fire mod fire-spil var den tilbagevendte Matthias Thinnesen iskold, da han kom fri på højre flanke, og satte pucken tæt op af fjerneste stolpe 1-1.

En udvisning til Odense gav kort efter udligningen en god mulighed for et hurtigt “comeback ” til Herlev , og den chance takkede Jesper Thörnberg for til 2-1.

Herlev fortsatte overtallet, blot 19 sekunder efter måtte Seppänen igen hive skiven ud af målet. Remy giftopolus fik fra en noget spids vinkel sat pucken forbi Seppänen – et skud som “troldmanden” nok må tage på sin kappe. Underholdende og dramatisk anden periode i Herlev. 

Foto: Frank Nielsen

Odense begyndte tredje periode i  powerplay. William Quist pådrog sig udvisning ved pausesignalet, og han blev straffet. Odense satte tryk på, Martin Larsen skød og pucken sad i nettet. Clint Windsors udsyn var spærret. 

Fynboerne satte pres på og arbejdede hårdt for udligningen. Men de mødte en dygtig Herlev-defensiv, der holdt modstanderne på ydersiden. Helt farligt blev det aldrig, og da Odense trak Seppänen ud til sidst, scorede Jesper Thörnberg til 4-2, som altså også blev slutresultatet. 

Dermed er Herlev på en delt femteplads og fik lagt lidt afstand til bundholdene. Vigtige tre point til Eagles, der nu er otte point foran Odense på sidstepladsen. Det er også en slags tryghed.