Herlev vinder stærkt underholdende og tæt duel

Foto: Frank Nielsen

Herlev Eagles-Frederikshavn White Hawks 2-1 (2-0, 0-1, 0-0): Søndagshockey i Herlev, hvor de lokale helte tog imod et godt kørende Frederikshavn. Hjemmeholdet gik ligeledes ind til kampen med stor selvtillid efter en fin start på sæsonen.

Det skule blive en forrygende eftermiddag. Begge hold levererede gedigen underholdning, og kampen var tæt og nervepirrende indtil sidste sekund. Herlev grundlagde sejren på en rigtig stærk første periode, mens Frederikshavn senere i kampen skabte et væld af store chancer. Tre point til hjemmeholdet, og det blev en stor søndag i den københavnske forstadsklub.

Fint tempo fra begyndelsen fra begge mandskaber. Herlevs Christoffer Gath med god chance tæt under mål. Fra gæsterne var der fint forsøg til Thomas Søndergaard, men både Tadeas Galansky i frederikshavnernes mål og Magnus Bo Hansen i Herlevs mål var klar fra start.

Frederikshavn fik kampens første powerplay, men det var småt, hvad gæsterne kreerede på Magnus Bo Hansen. Største forsøg til William Boysen, men der blev aldrig rigtig etaberet ordentligt spil i offensiv zone.

Kampens hidtil største forsøg tilfaldt Kristian Jensen efter 10 minutter, da han satte staven på et perfekt oplæg fra Christopher Frederiksen. Pucken gjaldede på stolpen, og Herlev slap med skrækken. Tæt på åbningsmål.

Næste powerplay tilfaldt også gæsterne. Men Herlev stod igen stærkt og gjorde det rigtig svært for modstanderne. Og et pludseligt koncentrationssvigt fra Frederikshavn resulterede i et breakaway til Herlevs Brett Thompson fra offensiv blå linje, og han gjorde arbejdet færdigt ved at udplacere Tadeas Galansky i målet. Flot mål og 1-0 til hjemmeholdet.

Med lidt over to minutter til pause øgede Herlev også til 2-0. Niklas Tikkinen sendte et skud af sted fra distancen, og dagens 100-kamps jubilar Christoffer Gath styrede pucken foran Tadeas Galansky. Pucken sejlede i netmaskerne, og Herlev var kommet rigtig stærkt fra land i matchen.

Frederikshavn sluttede perioden i overtal, men de første 20 minutter endte med to scoringer – og god stemning hos hjemmesupporterne.

En speciel situation fra begyndelsen af anden periode. Jesper Thörnberg nåede ikke ud fra omklædningsrummet, før dommeren smed pucken i midtercirklen. Han måtte derfor vente til første spilstop med at komme med igen. Efter 73 sekunders spil.

Herlev sad tungt på de første fem minutter, da Frederikshavn fik sendt en spiller i straffeboksen et øjeblik efter at være blevet fuldtallige. Hjemmeholdet fik dog ikke øget føringen, og i stedet blev det gæsternes tur til at forsøge sig i overtal. Stor underholdningsværdig hidtil i dag. Største forsøg i denne omgang stod Brett Thompson imidlertid for. Han ragede pucken på stolpen og havde efterfølgende ny stor chance. Endnu et stærkt undertal af ørnene.

Mange udvisninger hidtil. Herlev med nyt overtal hen mod midten af perioden, men trods flere farlige styringer kom der ikke flere mål. Til gengæld kunne Frederik Kaels servere en perfekt puck for Remy Giftopoulos i en kontra kort efter, men stor redning af Tadeas Galansky.

Frederikshavn fik mere puckbesiddelse herefter, men vendelboerne havde svært ved at passere Magnus Bo Hansen i målet. Det lykkedes dog med fem minutter til pause, da Jens Henrik Tönjum skovlede en løs puck fladt ind i mål, og så var stillingen 2-1. Ny spænding i matchen.

De sidste minutter stod der Frederiksgavn på det meste; Herlev var gået en anelse i stå. Men de hjemlige ørne stadig i front inden sidste periode.

Herlev med et par glimrende afslutninger fra første sekund, men flotte redninger af Tadeas Galansky. I den anden ende var William Boysen tæt på at udligne, men også stor præstation af Herlevs keeper. Fortsat helt åben match.

Dale Mitchell kanonerede pucken på stolpen efter seks minutter, inden Herlev strøg den anden vej med høj fart. Seværdigt hockey fra begge hold. Også Jens Henrik Tönjum stod for et yderst farligt forsøg på Magnus Bo Hansen.

Halvvejs i perioden blev Magnus Bo Hansen kørt ned, og det hele endte med tumult bag målet. Dommerne valgte dog at give Frederikshavn overtal i to minutter, selv om det unægtelig så ud til at være en forkert dom. Store frustrationer fra hjemmeholdet, der imidlertid arbejdede sig ud af undertal og holdt étmåls-føringen.

Christopher Frederikshavn fik kæmpe chance tæt under mål, men Magnus Bo Hansen med mirakelredning. Flot, flot indgriben med den ene benskinne langs isen. Samme Frederiksen med ny stor chance med lidt over et minut igen, men by feberredning af Magnus Bo Hansen.

Herlev kæmpede det bedste, de havde lært i de sidste minutter, mens Frederikshavn var i indædt jagt på udligningen. Den kom ikke, og så brød der ellers kæmpe jubel ud i arenaen. Flot skalp af hjemmeholdet, der kæmpede bravt, samtidig med der blev leverert glimrende offensive takter.

Også Frederikshavn bidrog bestemt til den stærkt underholdende match, der var tæt hele vejen igennem. Chancer, intensitet og generelt bare fed ishockey.

Tidtagerboksen havde i øvrigt dedikeret musikken til udelukkende at indeholde sange fra Kim Larsen. Den legendariske sanger sov stille ind søndag morgen, og dagens tilskuere kunne mindes ham ved hvert spilstop i form af hans mange, mange hits.