Herlev udraderet i Frederikshavn

Frederikshavn White Hawks-Herlev Eagles 11-2 (3-1,6-1,2-0) Michael Eriksson Kristensen i Scanel Hockey Arena – Der var ikke på noget tidspunkt tvivl om udfaldet i aftenens top mod bund kamp i Metal Ligaen. Frederikshavn White Hawks kørte på det nærmeste bundproppen Herlev ud af isen i Scanel Hockey Arena.

Hjemmeholdet gjorde forholdsvis kort proces, og udraderede Herlev med hele 11-2.

Hjemmeholdet kom buldrende ud fra starten af. Det var som om de skulle bevise, at sidste uges kamp foran eget publikum skulle vaskes langt væk.

Der var heller ikke gået mere end godt to minutter, inden publikum fik noget at juble over. Gæsternes Victor Backman var til afkøling efter en hurtig udvisning, og det udnyttede Mads Larsen til at score sit første mål i den hvide høge-trøje.

Fem minutter senere var der rent skydetelt foran Aaro Peltonen i gæsternes bur. Hjemmeholdets tilbagevendte publikumsyndling, Mathias Bau, var i den grad i gang med at skyde. Hele fire gange skulle der til, inden han fik passeret en prisgivet Peltonen. 2-0, og stemningen i Scanel Hockey Arena duftede af målfest.

Der skulle dog heller ikke gå mere end yderligere fem minutter, inden der igen var noget at juble over. Her kunne Tim Kunes gøre det til 3-0. Det mål burde dog aldrig være anerkendt, da der var klart offside. Det fik flere af gæsternes spillere til at stoppe op, og keeper Peltonen lignede også en der troede der var fløjtet for offside.

Gæsterne havde alt imod sig i første periode. Et skud blev rettet af på overliggeren, og de fik også et mål annulleret. Det er ikke nemt at være bundhold i Metal Ligaen med disse betingelser. Modgang har været kendetegnende for Herlevs sæson indtil videre.

De fik dog reduceret inden første periode blev blæst af. Finske Antti Hölli fik sendt pucken ind bag Christian Larsen i hjemmeholdets mål, og fik tændt et lille håb i Linus Fagemos tropper.

Det håb bragte Herlev også med ind i starten af anden periode. Holdet havde et par store chancer, hvor Mikkel Ankjær  og Morten Mathiesen misbrugte på det skammeligste. Sidstnævnte tog kort efter sin store chance en dum udvisning, og det blev starten på den helt store målfest i den midterste periode, samt et Herlev-kollaps af de helt store.

Hjemmeholdet nettede hele seks gange i anden periode, og det var et Herlev-mandskab der på ingen måde var til stede på isen. Amerikanske Adam Miller nettede på Mathiesens udvisning, selvom Herlevs Andreas Søgaard faktisk ramte stolpen i den anden ende kort forinden.

Kort efter var Miller igen på pletten til 5-1, og man sad med fornemmelsen, at Herlev spillerne hellere end gerne ville sidde i bussen og et godt stykke på vej mod syd af E 45.

Det var de ikke, men fysisk til stede var de nærmest ikke i Scanel Hockey Arena. Høgenes Thomas Søndergaard scorede til 6-1 og 7-1, og der havde også været et stolpeskud af Sebastian Svendsen, og en direktørchance til Robin Bergman tæt under mål.

Gæsterne fik dog pyntet på resultatet ved holdets bedste i aften, Antti Hölli, der udnyttede at hjemmeholdets defensiv blev lige lovlig offensiv. Ikke noget at sige til holdet bare kiggede fremad, for der var masser af plads at bolte sig på mod en ikke eksisterende Herlev-defensiv.

Der kom yderligere to scoringer i den målrige anden periode, hvor Sebastian Svendsen og Mathias Bau fik scoret, mod en mere og mere opgivende Peltonen, der heller ikke kom på is i tredje periode. Finnen havde fået nok og overlod buret til Marc Schläger. White Hawks byttede i øvrigt også keeper efter anden periode, hvor Georg Sørensen kom ind i stedet for Christian Larsen.

Tredje periode blev en rolig en af slagsen. Hjemmeholdet skulle ikke forcere noget, og tænkte frem mod fredagens topbrag i Vojens, og gæsterne skulle bare overleve. Lidt dramatik fik vi dog, da Kristian Bruun måtte tidligt i bad efter en grov cross-checking i hovedet på Mathias Bau.

Det blev til to scoringer i tredje periode. Mads Larsen med sin anden scoring, og så et klassemål af Christian Chapman, der bankede et skud direkte op i krydset, sørgede for de sjældne cifre 11-2.

Amerikanske Tim Kunes var bedste mand på isen. Han var her, der, og alle vegne i aftenens kamp. En elegant spiller, der er en gevinst for Metal Ligaen og naturligvis Frederikshavn White Hawks.