Herlev tog klar sejr mod tamme Gentofte

Vojens Efterskole
Foto: Bluelinemedia.dk
Vojens Efterskole

Gentofte Stars – Herlev Eagles 0-3 (0-2, 0-0, 0-1)  Der var klasseforskel i Gentofte i aften. Udeholdet leverede en fremragende omgang “udebanehockey”, og mod et tamt og uoplagt hjemmehold, var Herlev en klar og fortjent vinder.

Mens duften af flæskestegssandwich havde bredt sig i Gentofte Skøjtehal, havde en spirende optimisme lokket et særdeles pænt kontingent Herlev-fans til Gentofte denne aften. De kunne med den resterende del af tilskuerne se en chancefattig første periode.

Udeholdet kom optimistisk ud og præsterede en omgang udebanehockey i sin reneste form. Hjemmeholdet havde dog svært ved at skabe noget i de tyve indledende minutter, som derfor ikke havde mange højdepunkter set med Gentofte-briller. Omvendt præsterede ørnene til topkarakter, da de dels vandt langt de fleste dueller og dels var yderst skarpe, når muligheden bød sig.

Første gang den gjorde det var efter fire minutter. Frederik Bjerrum smed en hård pasning på tværs fra venstre hjørne, og inde foran first-timede Thomas Søndergaard pucken mellem Teemu Seppanens ben, og dermed var Herlev foran 1-0.

Perioden skred frem uden at meget lykkedes for hjemmeholdet, og Nikolaj Zorko tog måske af samme årsag en frustrationsudvisning. Ikke desto mindre en glimrende mulighed for det defensivt indstillede udehold, der takkede pænt og tog muligheden. Opskriften var den samme som ved 1-0-målet.

En pasning fra Frederik Bjerrum fandt igen Thomas Søndergaard, der flot satte den svære pasning i mål i det sekund Zorkos udvisning udløb. 2-0 til Herlev.

Det kunne såmænd være endt endnu værre for hjemmeholdet, da Brett Thompson ramte stolpen på en returpuck, men det blev ved 2-0 til gæsterne efter tyve minutter.

Der var mildt sagt plads til forbedringer hos hjemmeholdet, da man skøjtede ud til anden periode. Aggressiviteten og viljen var også bedre i anden periode, men det var stadigvæk yderst vanskeligt for Stars at skabe de helt store muligheder.

Omkring midtvejs i perioden var presset på Eagles på sit højeste, hvilket blandt andet gav Emil Birk Christensen sin tredje udvisning ud af lige så mange Herlev udvisninger på dette tidspunkt. Stars-overtallet var dog uden den vanlig kynisme, og heller ikke i 34 sekunders 5-imod-3 lykkedes det for hjemmeholdet.

Mod slutningen af perioden fik Herlev atter luft, og en på aftenen veloplagt Mike Daugulis var tæt på bringe udeholdet foran 3-0. Det forblev dog målløst i perioden, og Gentofte havde – som kampen foreløbigt havde udspillet sig – et enormt bjerg, at bestige i tredje periode nede med 2-0.

Gentofte indledte tredje periode i undertal, da Marko Koponen sad til afkøling. Her skulle Herlev kun bruge godt et minut til at bringe sig yderligere i front. Et slagskud kanonerede svenske Erik Johansson i nettet efter oplæg fra hvem andre end Frederik Bjerrum. 3-0 til Eagles og tredje assist af Bjerrum.

Ondt blev værre for Stars minuttet efter, da Joonas Riekkinen blev sendt i bad for en boarding, men de fem minutters Herlev-powerplay forløb uden nævneværdige højdepunkter, og med tolv minutter igen var stillingen uændret.

Gentofte kom dog aldrig tættere på, og Herlev skøjtede dermed en stensikker 3-0-sejr hjem. Sejren var udeholdets tredje i træk, og er aftenens indsats et pejlemærke for, hvad vi kan forvente af Eagles resten af grundspillet, venter der holdet mange point i de kommende måneder