Herlev sled sig til to point i Herning

Vojens Efterskole
Vojens Efterskole

Herning Blue Fox – Herlev Eagles: 3-4 (1-2, 2-0, 0-1) 0-1  Mike Aviani, der i aften vendte tilbage på isen, som startede kampen i rævenes fjerdekæde, havde en fin aflevering til Thomas Andersen som gav kampens første chance. Afslutningen fra den hurtige forward blev dog reddet, men udløste aftenens første powerplay.

320×360 artikel

Morten Poulsen, der har kæmpet med at finde målet, havde hjemmeholdets bedste forsøg, men Emil Jidskog og Co slap for et tidligt mål baglæns.

Det gjorde gæsterne til gengæld ikke kort efter. Nicolai Weichel havde sneget sig med frem fra sin position på blå linje, og han modtog en perfekt pasning som han trykkede op i hjørnet til 1-0.

Den føring fik dog ikke lov at stå ret længe. Et par minutter senere leverede Herlev en perfekt kontra, og tværpasningen blev eftertrykkeligt sendt i kassen af hyperfarlige Jesper Thörnberg.

Nyt powerplay til værterne og Patrick Madsen fik en kæmpe chance efter Herlev-boksen var spillet tynd, og skulle blot løfte pucken over den sprællende Jidskog. Set i bagskabens kloge lys blev det ekstra dyrt for Blue Fox.

Gæsterne blev fuldtallige og unge Maksim Popovic lagde en puck på tværs som ramte et eller andet, inden Simon Nielsen igen måtte fiske pucken ud af nettet. Marginalerne med Herlev, som altså havde scoret på begge forsøg på mål i første periode og tavlen sagde nu 1-2.

Utilfredsheden på lægterne steg yderligere da dommeren var lige lovlig hurtig på fløjten, og blæste spillet af netop som Kristoffer Astorp kunne have skubbet pucken i mål. Morten Poulsen ligeledes kun en fantomredning fra at score sekunder senere, men Herlev kunne skøjte mere end tilfredse til pause foran med en enkelt.

Kampen vendte igen

Herning en smule presset inden anden periode, og havde indtil nu ikke ramt det niveau man så mod SønderjyskE. Mike Aviani måtte tage plads i straffeboksen efter at være vist bort fra faceoff-pletten.

Herlev med en gylden chance for at sætte hjemmeholdet endnu mere under pres, og Simon Nielsen måtte lave en stor redning på Kim Staals forsøg. Også i den anden ende ville Emil Jidskog lege med, og han kom på forrygende vis tilbage med benskinnen på Jan Daleckys forsøg.

Sekunder senere måtte svenskeren dog alligevel give fortabt. Morten Poulsen fulgte op på sin bror, Anders Poulsens, forsøg og scorede sikkert til 2-2.

En mand der i disse dage leverer noget af sit bedste i denne sæson er den slovenske landsholdsspiller Jurij Repe. Fra blå linje klappede han knastørt til pucken, og skuddet sad højt i målet til 3-2.

Blue Fox dræbte endnu et powerplay, hvor Jesper Thörnberg nok engang var nærgående. Kort efter blev rollerne byttet om, men ej heller rævene skød med skarpt.

Heller ikke selvom Blue Fox kunne forsøge sig én gang yderligere i perioden, men der faldt ikke flere scoringer. Herlev kunne dog se frem til at starte tredje periode i powerplay.

Herlev insisterede

Gæsterne var tæt på at slå fuld kapital af overtallet, men Brett Thompsons forsøg strøg bag Simon Nielsen og på tværs af mål. Ørnene skulle dog få udlignet sekunder senere da Emil Møller Rasmussen prikkede pucken over stregen.

Thomas Andersen havde et glimrende forsøg kort efter scoringen, og Jidskog måtte tage enden af stokken til hjælp. Herning havde umiddelbart initiativet i kampen, men Herlev var skarpe og effektive denne aften.

Tredje periode havde alt hvad man kunne forlange af spænding og intensitet. Spillet var ikke lige så åbent som tidligere, men begge hold investerede kraftigt i hvert eneste skifte.

William Quist havde en oplagt scoringschance, da pucken tilfældigt dumpede ned foran ham, og publikum drog et lettelsens suk, da pucken strøg forbi målet.

Med 4:47 tilbage på klokken trak Brett Thompson en udvisning på slovenske Repe, og der var hård kamp foran Hernings keeper. Blue Fox sled sig igennem det, og Lasse Lassen havde afgørelsen på staven. Symptomatisk for hans sæson klingede pucken rent på stolpen.

Holdene skulle derfor ud i overtid efter en kamp hvor Herlev aldrig gav sig, og derfor minimum fik ét fortjent point med fra Herning.

Gæsterne ville dog ikke lade sig nøjes med det ene point, og Jesper Thörnberg udnyttede en åben chance til at sikre sit hold det sidste point.