Herlev skudt ned i Odense

Odense Bulldogs-Herlev Eagles 5-1 (0-0,4-1,1-0) Odense Bulldogs er på andenpladsen i Metal Ligaen efter den sjette sejr i syv kampe og den anden sejr på to aftener mod Herlev Eagles, der dermed blev affærdiget med 12-5 i mål og 6-0 i point i dobbeltmødet.

Knap 1000 tilskuere var på plads i Odense i aften, hvor et tappert kæmpende Eagles-hold kun var med indtil fynboerne scorede det første mål.

Derefter var der ingen tvivl om, hvem der satte accenten på den kolde fynske efterårsaften. Det endte med tre sikre point til Bulldogs.

Det var næsten et lille mirakel, at første periode endte uden mål. De to hold bød tilskuerne i Odense på en ordentlig omgang underholdning nærmest fra første skift. Driftige Dale Mitchell var som altid chanceskabende fra start.

Sebastian Strandberg kunne ikke udnytte Mitchells pasning kort inde i kampen, og Mathias Thinnesen fik heller ikke placeret pucken ordentlig, da han fik en gedigen mulighed midt for mål.

28-årige Jordan Knackstedt, Herlevs nye slugger i angrebet, bliver et interessant bekendtskab for Metal Ligaen. Han har en fysik, der ikke er mange forundt, og så skyder han på mål, når chancen byder sig.

Det gjorde den et par gange i første periode, hvor man lagde mere mærke til den 191 centimeter store mand end den anden “nye” mand, Brett Sonne, der måske lige skal have lidt tid efter sin lange skadespause.

Herlevs altdominerende aktør i første periode var dog målmand Marc Schläger, der havde fået chancen i aften. Han reddede fra sig i stor stil.

For eksempel, da Mikkel Ankjær skød velplaceret i en to mod en-situation. Eller da selveste Tony Romano – 13 mål i 10 kampe – slap helt blank til en friløber.

Heller ikke Dale Mitchell i undertal fik lov at passere Schläger. Der var lukket. Ganske enkelt.

Og i den anden ende demonstrerede Herlev stor farlighed i powerplay i slutningen af perioden, men så hev Galansky en gigantparade op, da Thomas Søndergaard havde tid og luft foran kassen.

Kort før periodepausen demonstrerede Knackstedt igen sin fysiske force, da han sled sig forbi Frederik Sørensen, der måtte tage en udvisning for holding. 0-0 efter 20 minutter og spændingen intakt til anden afdeling.

Odense overlevede den første boxplay uden problemer.

Kort efter fandt fynboernes førstekæde huller i markeringen hos Eagles. Sebastian Strandberg forsøgte sig, Schläger tabte pucken.

Romano – hvem ellers – var på plads med sit sæsonmål nummer 14. 1-0 Bulldogs.

Jordan Knackstedt – ham igen – har også et temperament, der koster udvisninger. En crosschecking kort efter åbningsmålet kostede en tur i boksen. Og et mål. Bulldogs broderede i powerplay.

Strandberg fandt Mitchell, der fandt et hul i nederste hjørne hos Schläger i Herlev-målet.

Kvalerne fortsatte for Herlev i anden periodes første halvdel. Et par hårdt dømte udvisninger på Emil Birk og Thomas Søndergaard sendte Odense i fem mod tre.

Tony Romano fik al mulig tid til at finde hjørnet og Odense var foran 3-0, og Marc Schläger var udsat for et sandt bombardement i det meste af anden periode.

Bedst som Herlev lige havde tilspillet sig lidt luft, fik Odense scoret igen. Rasmus Lyø moslede pucken frem omkring mål, og Rasmus Bjerrum fik på en eller anden måde mast sig forbi Mikkel Persson og Alexander Sundström – og fik mast pucken i mål.

Forståeligt nok syntes Marc Schläger at være irriteret over manglende opbakning. 4-0 i det 33. minut og aftenen begyndte at blive lang for gæsterne.

Herlev fik dog reduceret i det 37. minut, da Brett Sonne med en stenhård tværpasning fandt Jordan Knackstedt, der firsttimede den ind bag Galansky. Flot scoring og lidt leben i Herlevs boks.

Det blev ved 4-1 efter 40 minutter, men blot 25 sekunder inde i anden periode scorede Odense igen.

Oliver Larsen fandt Dale Mitchell med en dyb pasning, og canadieren tog et fikst træk og lagde skiven ind med baghånden til 5-1. God detalje.

Der blev skruet ned for antallet af målchancer i tredje periode, hvor Odenses unge Asger Petersen efter en brændt målchance leverede en alt for voldsom tackling bag mål.

Det kostede ham 10 minutter ekstra i boksen, alt imens hjemmeholdets tilskuere trommede rundt i hallen og fejrede sejren.

Der var klasseforskel på de to hold, hvor Marc Schläger tappert kæmpende i Herlevs mål tog prisen som gæsternes bedste foran en defensiv, der giver for meget plads til modstanderne. Der må strammes op.

Fynboerne har naturligvis de offensive profiler i orden, men træner Peter Johansson glæder sig formentlig også over, at en mand som Andreas Pedersen tydeligt har taget et skridt fremad i sæsonen, mens unge Oliver Larsen også bliver ved at imponere med sit store blik for spillet.