Herlev skød forgæves på Albert Adamsen

Foto: iShoot.dk

Herlev Eagles – Blue Fox Herning 2-3 (1-3,1-0,0-0) Gæsterne fra Herning havde allerede inden dagens kamp i Ørneborgen sikret sig 1.pladsen ved årets udgang. Herlev var seks point foran Hvidovre på den play-off givende 10. plads.

Herlev kom med god fart og fik sat et par gode chancer op i kampens helt spæde fase. Afslutningerne manglede og lige den sidste snert og fik ikke kvalitet inden for målrammen. I stedet for kom Herning foran efter tre minutter spil på en lidt speciel afslutning fra Nicolai Weichel. Pucken så ikke ud til at være særlig farlig højt mod første målhjørne. Desværre for Evan Mosher i Herlev-målet kom en back ind og blokerede for hans udsyn, så pucken kunne flyve i mål til en tidlig Herning føring.

Allerede efter 04:40 var den igen gal hos Herlev. Denne gang var det en meget sløj defensiv aktion, som gav en åben chance til Lasse Lassen, der takkede pænt og bragte Herning på 2-0.

Den målrige start forsatte med mål nummer tre efter mindre en syv minutter spillet. Herlev var i et powerplay og udnyttede fornemt til at reducere til 1-2 ved Brett Thompson assisteret af Holden Anderson.

Med 11 minutter på måltavlen blev det til 3-1 til gæsterne. I et powerplay var Tony Kallela i målscorerens rolle med assist fra Branden Gracel og Christian Silfver. Flere mål kom der ikke i første periode, som var mere lige end cifrene antydede.

Herlev kom frisk ud til anden periode og fik reduceret allerede efter 21:21. Holden Anderson hamrende af fra blå linje og central et par meter foran målet og lavede en høj styring.

Flot mål og spændingen blev straks intensiveret. Reduceringen gav tro på egne evner og Herlev blev ved med at spille positivt frem over isen. Det blev til flere gode chancer og i en 3 mod 1 situation fik Herlev en helt fri chance en flad pasning midt foran mål. Men unge Albert Adamsen i Herning-målet fik flot afværget og holdt Herlev fra scoring.

Med kun én scoring i anden periode kunne spillerne gå til pausen inden tredje periode med stillingen 2-3.

De sidste 20 minutter endte med at blive ren overlevelse for Herning. Herlev var klart bedst og kom frem til flere gode chancer. Men 18-årige Albert Adamsen var i særklasse i den sidste halvdel af kampen, hvor han sørgede for at holde Herlev fra scoringer.

Herlev var tæt på i flere omgange med et halvt minut tilbage af kampen, lå den unge keeper og sprællede med pucken under sig. Mål blev det dog ikke til for Herlev og dermed kunne Herning tage yderligere 3 point, efter en kamp, hvor de bestemt ikke imponerede.

Herlev må se i øjnene at et par personlige fejl i starten af kampen, desværre var afgørende for kampens udfald. Spiller Herlev på samme niveau i de næste kampe, vil der uden tvivl være point at hente.