Herlev sikrer sejr over sønderjyder i hektisk slutfase

Herlev Eagles-SønderjyskE 4-2 (1-0, 0-1, 3-1): Anden kamp på to døgn i Herlev Skøjtehal, hvor hjemmeholdet denne søndag eftermiddag tog imod SønderjyskE, der var i aktion for første gang i det nye år.

Hjemmeholdet slog til i sidste periode, og med flot fight og effektivitet fik de sikret alle tre point. Emil Jidskog med stor kamp i målet. Sønderjyderne forsøgte på mange store chancer, men lige lidt hjalp det. Herlev var klogest til sidst, og holdet sikrede vigtige point i bunden af rækken. Og Jesper Thörnberg lagde med to scoringer yderligere til i sin imponerende målscoring.

Kampen var kun tre minutter gammel, da åbningsscoringen faldt. Herlev kørte pucken rundt i offensiv zone, inden Jeff Terminesi sendte et slagskud af sted fra distancen. Pucken sejlede hele vejen ind i det nederste af netmaskerne, og så var der føring til hjemmeholdet.

Sønderjyske svarede igen med et kvalificeret forsøg ved Jordan Pietrus, men Emil Jidskog var klar i målet hos Herlev. Kort efter fik gæsterne kampens første powerplay. På trods af glimrende pasningsspil rundt om Herlev-målet – og fine forsøg – udeblev udligningen.

Til gengæld var der et par minutters spilstop undervejs, da hoveddommer Thomas Buchardt Andersen måtte sunde sig. Et knaldhårdt slagskud blev sendt af sted fra en SønderjyskE-spiller, og pucken snittede Buchardts hjelm. Han slap heldigvis med skrækken.

Lidt over halvvejs i perioden fik Herlev et lille minut i fem mod tre, men spillet var for passivt, og gæsterne reddede sig fri. Hjemmeholdet fastholdt dog pucken, og så var Per Nagander lige ved og næsten på et godt skud. Pucken hoppede og dansede ved målstregen, men Patrick Galbraith fik lukket af hos sønderjyderne.

Herlev fik to spillere vist ud inden for de sidste par minutter, men gæsterne fandt ikke vej til målet. Glimrende tempo og fight i de første 20 minutter, der var ganske fin søndagsunderholdning.

En rodet indledning på anden periode, hvor der ikke rigtig blev produceret noget kvalificeret. Herlev fik et overtal, men afslutningerne savnede kvalitet. Patrick Galbraith med fine arbejdsbetingelser. I stedet slog gæsterne kontra, og så fandt Jordan Pietrus en fri Anders Førster på modsatte stolpe, og han klappede den resolut ind. 1-1 efter seks minutter af perioden.

Spil frem og tilbage indtil videre i anden periode, hvor SønderjyskE havde lille overtag i spil fem mod fem. Men ret lige duel, hvor der ind i mellem blev sat syngende tacklinger. Ganske fysisk.

Daniel K. Hansen udgik af kampen med ni minutter til pause efter en tackling i det ene af gæsternes hjørner. Han var ret groggy, da han blev hjulpet af isen.

Kvaliteten i spillet i anden periode var dalet en anelse, men der blev stadig fightet fint. Sønderjyderne dominerede i fem mod fem – især i sidste halvdel af perioden – mens Herlev levede på hurtige omstillinger. Helt tæt inden afgørende periode i Ørneborgen.

Fint tempo fra begyndelsen af tredje periode. SønderjyskE lagde tungt pres efter fire minutter, men Herlev-spillerne smed ned i alt, og pucken nåede aldrig over målstregen. Der blev kæmpet hele vejen rundt, og kampen var stadig totalt åben.

I den anden ende havde Per Nagander dristigt trækskud, men pucken blev rettet væk fra målet. Herlev havde sine angreb, men gæsterne virkede stærkest i det opbyggende spil – og producerede flere chancer.

Magnus Povlsen tog en solid tur gennem alle zoner, hvorefter han sendte stærkt forsøg af sted. Patrick Galbraith blokerede pucken, men glimrende aktion af den hurtige Povlsen.

Med lidt under otte minutter igen faldt kampens tredje scoring. Det var SønderjyskE, som slog til på en puck midt i slottet, og så var stillingen 1-2. TJ Moore signerede målet, hvor Emil Jidskog ikke nåede at reagere tilstrækkeligt til at kunne redde. Stor jubel blandt de medrejste sønderjyskE-fans.

Kort efter fik Herlev powerplay, og det skulle give fuldt udbytte. Jesper Thörnberg sendte en puck af sted mod nærmeste hjørne fra distancen. Patrick Galbraiths syn var spærret, og pucken fløj ind i netmaskerne. 2-2 med fem minutter igen.

Ét minut før tid skulle taget lette på Ørneborgen, da Per Nagander hamrede pucken ind – og igen var målet efter et forsøg fra distancen. Denne gang var der ekstra saft og kraft i afslutningen, og så var stillingen 3-2 til Herlev. Kæmpe jubel hos hjemmeholdet.

SønderjyskE tog timeout med 40 sekunder igen og trak målmanden, men gæsterne fik ikke gjort yderligere i denne match. I stedet lagde Brett Thompson pucken frem til Jesper Thörnberg, der løb den sorte gummiskive ind i det tomme mål til resultatet 4-2. Imponerende og hektisk slutfase, hvor kampen således ikke nåede til overtid.

Herlev slog til i den afgørende periode og hev endnu en sejr hjem mod et af holdene fra den øvre del af tabellen. I dag fik ørnene alle tre point, selv om SønderjyskE ligeså godt kunne have snuppet sejren. Det var helt, helt tæt indtil det sidste.