Herlev lægger afstand i bundkampen

Foto: Jan Korsgaard

Hvidovre Ishockey Fighters-Herlev Eagles 3-5 (2-2,0-1,1-2) Herlev Eagles gjorde det igen. Besejrede Hvidovre og lagde sig ind som en sikker nummer 10 – nu med syv point ned til rivalerne i bunden.

Endnu en stærk uge for Herlev, der med sejre i Vojens og Hvidovre sikrede sig en forrygende juleferie. Mon ikke der er langet en kasse kolde øl eller to ned i omklædningsrummet efter sejren i aften?

Noterbart også, at Herlev – dette er blot teori – uden de fire minuspoint, som klubben blev idømt inden turneringen gik i gang, kunne ville være fem point bag SønderjyskE på niendepladsen, og det endda med en kamp i hånden.

Nok af spekulationer, det var Hvidovres stærke svensker, Tobias Dyk, der åbnede scoringen i aften efter små 10 minutter. Storspillende Thomas Søndergaard og Mathias Thinnesen vendte for Herlev, inden Dyk igen kort før pausen gav Hvidovre håbet tilbage.

En helt tæt kamp, der kun bød på en enkelt scoring i anden periode. I det 37. minut slog Herlev til i powerplay. Igen Thomas Søndergaard, assisteret af sin makker Frederik Bjerrum.

Der var i den grad gang i overtallet i aften, for seks af otte mål blev scoret i powerplay.

Brett Thompson og Mathias Thinnesen stod for at bringe Herlev matchafgørende foran med to mål inden for tre minutter, og med 12 minutter igen og 2-5 nede var der for langt op for Hvidovre.

Kun en reducering – også i powerplay – af Victor Björkung, blev det til for hjemmeholdet, der dermed skal hive et par sejre i land i den kommende tid for fortsat at holde trit med Herlev.

Eagles har taget 11 af 12 mulige point mod Hvidovre i sæsonen, og de indbyrdes kampe gør virkelig ondt på Fighters.

Desværre havde Faceoff.dk ingen reporter i Hvidovre i aften. Referat baseret på fakta.