Herlev kæmpede videre for slutspilsplads

Foto: Jan Korsgaard

Aalborg Pirates – Herlev Eagles 2-3 (1-1, 0-0, 1-1, 0-0) 0-1. Aalborgs hovedsponsor, CoolEast, havde delt billetter ud i hele Aalborg til alle interesserede. Det gav dog kun 2587 tilskuere til kampen modsat de 4552, der kom til pokalsemfinalen mod Odense i lørdags, hvilket må siges at være en smule skuffende, når man tager kampens vigtighed i betragtning.

Aalborg var uden et firkløver af spillere, der har været ude i længere tid. Anders Thode, Frederik Jensen, Alexander Lajmi og Patrick Sørensen var ude til kampen, mens Herlev Eagles kom uden Dennis Bozic, Daniel Villadsen, Alexander B. Jensen og Victor Backman i spillerbussen. Herlev kom således kun med tre hele kæder, men det var nok til at tage sejren med til Sjælland.

Herlev kom bedst ud, og det virkede til, at Aalborg forventede en nem kamp mod et hold uden mange spillere og uden Eagles’ normale træner, Linus Fagemo, der var blevet fyret lige op til kampen. 

Herlev scorede kampens første mål, da Jonas Sander stod helt fri ved den bagerste stolpe, mens fem nordjyske spillere kiggede på puckføreren.

Målet så ud til at være det wakeup-call, som Aalborg havde brug for, da de kom bedre med i perioden, som den skred frem.

Udligningen kom også, da Pirates kom i powerplay, hvor Lars Lundin sendte et håndledsskud afsted mod mål, og udligner føringen. Sebastian Ehlers havde også flere gode muligheder, men Peltonen kom Herlev til undsætning med flere gode parader.

Herlev var også millimeter fra at komme foran igen, da pucken lå bag Lundell, men Christopher Frederiksen var hurtigst over pucken bag ham og fik sendt den ud i hjørnet.

Tobias Ladehoff var i spillehumør i kampen, og han jagtede en scoring i kampen, men den kom ikke i løbet af de første 20 minutter, selvom han kom frem til flere gode muligheder.

Hvor der var fart over feltet i de første 20 minutter, så må man sige, at farten udeblev i den midterste periode.

Pasningerne sad dårligt, og Aalborg kom under pres i flere omgange, da Herlev var gode til at stresse dem, når Aalborg fik fat i pucken i egen zone. Aalborg forsøgte at drible ud af zonen i stedet for bare at ligge den ud via glasset.

Det tvang også Jens Nielsen til at tage sin timeout midtvejs i 2. periode, da spillerne var presset og havde sendt en icingpuck afsted.

Herlev havde chancerne til at komme foran, men Marcus Lundell var storspillende i målet, så han holdt Aalborg inde i kampen.

Herlev trak en del udvisninger i de sidste 20 minutter, og det så længe ud til, at kampen ville ende med en deling, men den tidligere Herlevspiller, Nicki Kisum, fik taget til at lette på Gigantium, da han sendte pucken i mål i powerplay. Skuddet så ud til at blive rettet af på vejen mod målet, og Peltonen var chanceløs.

Da der var under to minutter tilbage af kampen, fik Herlev en udvisning, og Aalborg skulle reelt set bare spille pucken rundt, da de ikke havde travlt med at udbygge føringen, og tiden skulle bare rende af uret.

I stedet kom Christoffer Lindhøj afsted mod mål, og han afdriblede køligt Marcus Lundell, mens sekunderne tikkede af uret. Det stoppede med 3,4 sekunder igen, og Herlev-spillerne kunne juble.

Overtiden startede Pirates i powerplay, hvor det var de unge spillere, der fik chancen, sandsynligvis for at give en form for belønning for en god kamp.

Der kom ingen mål i overtiden, hvor det var Herlev, der var tættest på, men kampen skulle afgøres i straffeslag. Her var det Herlev, der var skarpest, da Toumas Muhonen og Lukas Lundvald Nielsen scorede på deres forsøg, mens Sebastian Ehlers og Nicolai Meyer brændte deres forsøg.

Christoffer Lindhøj spillede en brandkamp for Eagles i aften. Han var nede at blokere skud i egen zone i flere omgange, mens han også bragte kampen i overtid. En solid indsats af den tidligere Aalborg-spiller. Hos Aalborg var der solide indsatser af de unge spillere, blandt andre Tobias Ladehoff og Sebastian Brinkman.