Herlev imponerer og udligner serien mod Odense

Foto: Frank Nielsen

Herlev Eagles-Odense Bulldogs 3-2 (2-1, 1-0, 0-1): Første kamp i play in-dysten mellem Eagles og Bulldogs fredag aften i Ørneborgen – og der var så småt begyndt at lægge sig slutspilsstemning over hockeyen i hovedstadsområdet.

Herlev trak det længste strå i aften og udlignede til 1-1 i play in-serien. Hjemmeholdet scorede to hurtige mål inden for de første minutter og førte hele kampene igennem. Stor kamp af Thomas Søndergaard, der lynede to gange. Stor og flot indsats af Herlev, der var stærkest i nærkampene.

Herlev fik en eksplosiv start på kampen. Der var kun spillet 23 sekunder, da Thomas Søndergaard slyngede pucken ind i netmaskerne via overlæggeren uden chance for Odense-keeper Hannu Toivonen. Smuk scoring og 1-0 til Herlev.

Lidt over et minut senere øgede Frederik Bjerrum – uassisteret – til 2-0 tæt ved mål. Bjerrum assisterede desuden på første scoring og en flot start for angriberen, der i øvrigt fandt vej til FACEOFF.dk’s årets danske hold.

En voldsom indledning på matchen i Ørneborgen, hvor Odense skulle bruge første halvdel af perioden på at finde sig selv og få ro i spillet. Gæsterne arbejdede sig stille og roligt ind og fik udmærkede afslutninger ind på Herlev-målmand Evan Mosher.

Med 1:18 tilbage af perioden reducerede Dale Mitchell til 2-1, da han på sikker vis sendte pucken over stregen efter tværpasning fra Frederik Sørensen i en stærk kontra. Det blev også stillingen efter de første 20 iskolde minutter denne aften.

Herlev også med lille overtag i anden periode. Hjemmeholdet virkede oplagte og med stor fart i skøjterne. Odense hang på, men havde tydeligt sværere ved at få det offensive spil til at fungere.

Lidt over halvvejs i perioden øgede Thomas Søndergaard til 3-1 for hjemmeholdet. Og endnu en gang sendte han pucken højt i netmaskerne. Fra en position midt i slottet lagde han pucken op i højre hjørne, og Hannu Toivonen nåede ikke at reagere. Flot scoring.

Begge hold forsøgte sig i powerplay, men det gav ikke udbytte for nogen af dem. Tobias Ruelykke måtte udgå undervejs, efter han blev sendt i banden af Dale Mitchell ved den ene endebande. Det lignede et hændeligt uheld, men stor frustration fra hjemmeholdet. Mitchell fik to minutters straf for interference – Ruelykke skøjtede ud af isen i stor smerte.

Tredje periode blev en dramatisk omgang. Chancer i begge ender og muligheder i overtal til begge hold. Masser af udvisninger, og dommerne havde travlt med at holde styr på kampen.

Nick Walters udgik, efter han fik styret en puck direkte op i ansigtet, mens Herlev var i overtal. Canadieren blødte voldsomt, men på trods af den yderst grimme situation kunne Walters heldigvis selv skøjte ud af isen.

Kampen spidsede i den grad til i slutminutterne, hvor der også opstod slåskamp. Odenses Søren Nielsen og Herlevs Frederik Høeg røg i fight på isen imellem de to spillerbokse og blev naturligvis sendt ud af kampen. Der manglede kun lidt under to minutter.

Odense satte sidste forsøg ind til sidst ved at hive keeper Hannu Toivonen ud, men bonus kom for sent. Dale Mitchell reducerede med under ét sekund igen tæt under mål, og kampen sluttede dermed med resultatet 3-2 til Herlev Eagles.

Herlev har dermed udlignet til 1-1 i play in-serien mod fynboerne. Næste opgør er i morgen, lørdag, hos Odense. Der spilles bedst af fem kampe.