Herlev triumferede i overtid i Gigantium

Foto: Jan Korsgaard

Aalborg Pirates – Herlev Eagles 3-4 (0-2, 2-0, 1-1, 0-1) Inden kampen blev Ronan Quemener kåret som månedens spiller for oktober måned af Pirates Support.

Aalborg stillede til kampen uden Sebastian Brinkmann og Tobias Ladehoff, hvilket gav chancen til Emil Marcussen i 4. kæden. Der fik han en del spilletid i løbet af kampen. Hos Herlev var der stadig ingen Kim Staal i startopstillingen, men gæsterne skulle alligevel vise sig at snuppe et par overraskende point i Gigantium.

Aalborg kom godt ud til kampen og fik lagt et hurtigt pres på Herlev-målet. Men gæsterne fik stille og roligt arbejdet sig ind i begivenhederne i Gigantium.

Men det viste sig hurtigt, at Aalborg-spillerne mistede koncentrationen. Hjemmeholdets spillere kunne ikke ramme hinanden med en præcis aflevering, og Herlev kom foran på den første chance i kampen, da Brett Sonne styrede pucken op i nettaget tæt under mål. 0-1, og det skulle blive værre for hjemmeholdet.

En fejl ved offensiv blå linie af Aalborg gav Herlev muligheden i tre mod en, hvor Anders Overmark ikke havde en chance som back. Emil Birk fik tværpasningen fra Dallas Maxwell, og scorede sikkert til 0-2. Publikum havde nok forventet en klar Aalborg-sejr med stor dominans af hjemmeholdet, men det endte det ikke med.

Vi havde altså en Herlev-føring på to mål efter de første tyve minutter og en overraskelse lurede forude.

Reid må have talt med store ord i pausen, for det var et anderledes Aalborghold, der kom ud i 2. periode, hvor der var en helt anden aggressivitet fra hjemmeholdet.

Herlev fik ikke de store muligheder i fem mod fem, men deres primære muligheder kom i powerplay, da Aalborg fik en del udvisninger i løbet af perioden.

Men hjemmeholdet formåede alligevel at reducere i undertal: Mikkel Højbjerg vandt pucken og lagde den til rette for tvilling, Martin, der sendte pucken direkte i mål uden chance for Evan Mosher.

Udligningen kom også ved tvillingerne, men denne gang var det Martin Højbjerg, der lagde pucken til rette for Mikkel Højbjerg, der scorede sikkert.

Slutningen af perioden var præget af en del udvisninger, der dog ikke gav yderligere scoringer. 2-2 efter 40 minutter.

Aalborg startede ud med mest energi i 3. periode, og det var klart, at Herlev fokuserede på defensiven først, og så offensiven bagefter. En del af spillet foregik i Herlevs zone, og Mosher hev en del store redninger ud af ærmet.

Herlev kom i undertal, og Aalborg lagde pres på, men det var Jordan Knackstedt, der kom alene mod Quemener, hvor han blev bragt ned bagfra af Bryce Reddick. Helt korrekt straffeslag dømt, som Knackstedt scorede sikkert på til ny Herlev-føring.

Aalborg kom igen i powerplay kort efter, hvor Peter Quenneville fik scoret efter en mindre måltørke fra hans side. 3-3 og små 11 minutter igen af perioden.

Aalborg fik presset på mod slutningen, og fik også en gylden mulighed med powerplay med omkring to minutter tilbage af ordinær tid, men det blev spoleret af Andrew Blazek, der fik lavet en spearing på Alexander Sundstrøm. Blazek blev sendt i bad, hvilket var med til at give Herlev powerplay i stort set hele overtiden.

Et par hurtige afleveringer i zonen, og Thomas Søndergaard havde helt frit mål, hvor han stille og roligt kunne smide pucken i mål. Han havde oceaner af tid, da Ronan Quemener var ved den anden stolpe, og backerne havde ikke lige samlet Søndergaard op.

Hos Aalborg var tvillingerne, Martin og Mikkel Højbjerg, fulde af energi og skabte en del chancer, mens Thomas Søndergaard trådte ind på scenen med det afgørende mål i overtiden. Han skabte også en del store chancer for sine holdkammerater.