Herlev fuldbyrdede perfekt weekend

Foto: Jan Korsgaard

Herlev Eagles-Odense Bulldogs 6-5 (1-2,4-1,1-2) (Skrevet af Thomas Nielsen) Herlev Eagles fuldbyrdede en storartet weekend med en flot comebacksejr søndag mod Odense Bulldogs, der dermed tabte deres fjerde kamp på stribe.

Skader, udskiftninger af spillere, diverse uro og kæmpestore nederlag har været på dagsordenen hidtil i Herlev, men nu har holdet pludselig vundet to på stribe og genskabt kontakten til slutspilspladserne.

Når landsholdspausen mandag lægger en tung dyne over Metal Ligaen, går Linus Fagemos Herlev-tropper ind til denne med en god smag i munden.

Det omvendte må siges at være tilfældet på Fyn, hvor fire nederlag i træk vil ligge i baghovedet og nage den kommende halvanden uges kamppause. Holdet med medaljeambitionerne scorer flittigt, men lukker næsten lige så mange mål ind.

Ikke meget tydede ellers på de store sværdslag i kampens indledning, hvor der blev bagt op til den femte Bulldogs-sejr af lige så mange mulige i sæsonens hidtidige indbyrdes opgør.

Sean Wiles stod på rette sted i et powerplay, i det syvende minut brød Søren Pedersen uimodståeligt igennem, og så stod den på en hurtig 2-0-føring. Victor Backman fik ganske vist reduceret, men i begyndelsen af anden periode øgede Ryan McDonough til 1-3.

Det mål blev imidlertid en gedigen sovepude for gæsterne, der herfra overlod al initiativ til et hårdtarbejdende hjemmehold.

Endnu en Victor Backman-scoring og en udligning ved Tuomas Muhonen fulgte, og så ramlede det fynske korthus for alvor, da Sonny Hertzberg gjorde det til først 4-3 og siden 5-3. En forrygende Herlev-periode, hvor gæsternes Galansky og forsvaret foran ham sejlede rundt i stiv modvind.

Med sit første elitemål gjorde Benjamin Mauritzen det til 6-3 midtvejs i tredje periode, og det lignede til tider legestue mod et forvirret Bulldogs-hold.

7-3-målet manglede ikke mange millimeter, men i stedet stak Bulldogs kontra. Alene med Aaro Peltonen scorede McDonough flot, og så fik gæsterne atter blod på tanden.

Ligatopscorer Dale Mitchell reducerede yderligere i et powerplay med godt otte minutter igen, men Linus Fagemo fik kaldt en tiltrængt timeout, og Herlev-tropperne fik atter ro på spillet – med rigelig istid til de svensk-finske forwards, da Fagemo kogte ned til to kæder i en hektisk slutfase.

Bulldogs’ anstrengelser gav ikke yderligere pote, og så kunne Herlev velfortjent fejre endnu en sejr på hjemmeisen.