Herlev fik ram på Rungsted i 17. forsøg

Foto: FN Sportsfoto

Herlev Eagles-Rungsted Seier Capital 3-2 (2-1,0-1,1-0) Så fik Herlev endelig has på Rungsted. Efter 16 sejre på stribe mistede Rungsted for en kort stund håneretten mod Sjællands-rivalerne fra Herlev, der til gengæld fik den perfekte optakt til tirsdagens playin-match mod Odense.

Kampen begyndte livligt og spillet bølgede frem tilbage. Ingen af holdene havde tilsyneladende stor fokus på defensiven inde slutspillet. Det gav en naturlig hurtig scoring af finske Niklas Tikkinen. Kort efter var Rungsted i overtal – uden at få resultat eller tryk på Herlev-defensiven.

Anderledes var det i Herlevs første powerplay. Fire-fem store chancer og helt utroligt, at Lillie holdt stand i Rungsted-buret. På baggrund af den gode Herlev-start var det måske helt ikke fortjent, at Charlie Sarault fik reduceret. 

Herlev kom sig hurtigt efter udligningen og selvfølgelig var det Jesper Thörnberg, der var først over en løs puck. Endnu et overtal til Herlev i første periodes slutfase burde have giver yderligere føring til hjemmeholdet, der fuldt fortjent førte efter 20 minutter. 

Rungsted måtte se den nye back Joonas Hurri udgå i første periode efter at han havde fået en skade i ansigtet. Muligvis ramt af en puck. Umiddelbart efter kampen var der ingen meldinger om finnens tilstand. 

En byge af udvisninger ramte Herlev i begyndelsen af anden periode, men hjemmeholdet overlevede mod et gæstehold, der manglede både Tyler Fiddler og Mattias Persson. Udvisningerne gav dog Rungsted et naturligt initiativ. 2-2’eren kom, da Nikolaj Rosenthal kom alene igennem og flækkede et håndledsskud ind til 2-2. 

Herlev-udvisningerne fortsatte perioden ud frustrationerne hos hjemmeholdet var forståelige, eftersom flere af udvisningerne syntes at være i den tynde ende. 

Til gengæld kunne hjemmeholdet glæde sig over Niklas Tikkinen i topform. Finnen baldrede et skud ind fra blå linje, der afgjorde kampen til Herlevs fordel, da der manglede godt 10 minutter.

Assisterne gik William Quist og Brett Thompson – selvfølgelig flere point fra Herlevs førstekæde, som Odense skal vare sig for på tirsdag. 

I dag var det en fortjent sejr til Herlev, der spillede med større dedikation end gæsterne i eftermiddag. 

Foto: FN Sportsfoto
Foto: FN Sportsfoto