Herlev Eagles på kanten til kvartfinalen efter 4-1-sejr

Foto: Jan Korsgaard

Herlev er på kanten til kvartfinalen efter aftenens første play in-kamp mod gæsterne fra Odense. I en kamp, der endte med at blive noget hidsig, slog Herlev til med tre hurtige stik i anden periode, og det var nok til at ryste de skrøbelige gæster tilstrækkeligt.

Eagles fører nu 2-0 i serien, og kan spille sig til en uges pause fredag aften i Odense.

Odense kom disciplineret og ganske velspillende ud til første periode, hvor det i store træk lykkedes at lægge låg på Herlevs ekstremt giftige førstekæde. Og som minutterne skred frem, tog gæsterne ganske overraskende fat i initiativet.

Bulldogs kom til store chancer i første periodes anden halvdel, hvor Emil Jidskog blev sat på et par store prøver i Herlev-buret. En enkelt gang måtte han endda have stængerne til at hjælpe sig, da Rasmus Simonsen klappede på mål.

Fynboerne tog momentum med ud til pausen, og man mærkede et snært af optimisme hos den ganske pæne flok af Odense-fans, og frivillige, der havde taget turen over Storebælt.

Den jævne tendens fortsatte i anden periode, men favoritterne fra Herlev begyndte stille og roligt at æde sig dybere ned i gæsternes zone. Kim Staal havde frit mål, men hans gamle målnæse svigtede. Stadig 0-0 og stillingskrig.

Den blev brudt af Remy Giftopoulos, der var inde sammen med Thörnberg og Quist. De trommede omkring buret hos Seppänen, og finnen fik lige nøjagtig ikke fat i en løs puck, som Herlev-canadieren forvandlede til scoring.

Eagles-spillerne slap tydeligvis af med nervøsiteten, og Bulldogs kom under tungt pres. Lucas Bjerre Rasmussen og Mads Schaarup broderede for længe bag mål, mistede pucken, der i næste moment blev sat ind af Brett Thompson.

Det lignede en afgørelse på kampen kort før pausen, da Herlev bragte sig på 3-0 med fire minutter til anden pause. Kampens detalje var Niklas Tikkinens pasning helt nede fra bunden af banen og op til Luis Blak Olsen, der forvandlede den efter fortjeneste.

Odense sled sig kortvarigt tilbage i tredje periode. Martin Larsen fyrede et skud af fra blå linje, som Mike Daugulis styrede ind. Nogle minutter levede håbet for gæsterne, der ødelagde det hele for sig selv med et par dumme udvisninger.

Mike Daugulis tog en boarding og Henry Hardarson vippede en modstander omkuld bag Herlevs mål og måtte i tidligt brusebad.

Først modtog han et brusebad af øl fra hjemmeholdets supportere, der ramte Hardarson med op til flere halvfulde fadøl. Hvorfor ikke bare drikke øllerne i stedet før?

Eagles-supporterne havde bestemt struber, der sagtens kunne smøres med den gode fadøl i stedet for at kaste dem på isen.

Hardarsons fem minutters blev indledningen til et regulært bombardement på Teemu Seppänen. Jesper Thörnberg stod klar med øksen. Brett Thompson dirigerede bag mål og William Quist erobrede de løse pucke. Målene kom ikke, men Herlev greb momentum.

Oliver Reuter afgjorde kampen med et lækkert mål til 4-1, da han strøg op gennem banen og satte pucken så langt oppe i hjørnet, at man kunne være i tvivl om, hvorvidt den havde ramt sammenføjningen. Ingen Odense-protester indikerede dog, at målet var helt i orden.

Slutfasen bar præg af frustrationer hos gæsterne, der formentlig ærgrede sig over ikke at have grebet chancen i første periode. Da først Herlev fik hul på bylden, var der ingen vej tilbage i en noget rodet forestilling.

Odense leverer gratis adgang til stående tilskuere på fredag og håber på over 2000 tilskuere. Spørgsmålet er om Bulldogs-gutterne kan rejse sig fra mange nederlag på det seneste og sikre sig en kamp mere.

Desperation er påkrævet. I aften overværede 732 tilskuere i øvrigt kampen i Herlev. God atmosfære i PM Montage Arena.