Herlev brød sammen, Odense huggede til

Odense Bulldogs-Herlev Eagles 9-1 (1-0,6-1,2-0) Er Herlev Eagles et hold i krise? Konklusionen og svaret må umiddelbart være ja, efter den måde, forstads-københavnerne brød sammen på i anden periode i aften i Bryggeriet Vestfyen Arena.

Efter en jævnbyrdig første periode, hvor Dale Mitchell med sit mål i powerplay udgjorde forskellen i effektivitet på de to hold, brød gæsterne fuldstændig og aldeles sammen i midtperioden.

Elendigt forsvarsspil over hele banen – backerne var bestemt ikke alene om at forsvare dårligt – lykkedes det for Eagles at indkassere hele seks mål på lige omkring 10 minutter.

En rædsom oplevelse for træner Linus Fagemo, der gang på gang kunne se kæmpestore huller foran den stakkels målmand Marc Schlæger, der måske kunne have snuppet en enkelt eller to.

Men han blev gennemgående svigtet af sine medspillere.

Selv da Herlev var i overtal, sjuskede Conny Strömberg pucken væk på offensiv blå linje og afgav en friløber til Ryan McDonough som dog missede muligheden for at bringe Bulldogs foran 8-1.

Man skal naturligvis ikke give profilerne Mitchell, Armstrong og Wiles så meget spillerum, som Herlev gjorde i anden periode. Seks ud af de syv første scoringer blev smidt ind af nordamerikanerne.

Kristian Bruun forsøgte at pifte noget gejst ind i holdet ved at smide handskerne midt i kampen, men endte nederst i et kort slagsmål med Andreas Pedersen. Begge kom i brusebad.

Det var gådefuldt, hvordan Herlev efter gode 20 minutter kunne bryde helt sammen og dermed blev tredje periode en regulær transport.

Odense-spillerne hjem i den varme sofa til aftenkaffe, gæsterne fra Herlev i tænkeboks på en sikkert ikke specielt rar bustur hjem over bæltet.

Vi er på vej ind i den mørke tid, og hvis ikke Herlev-spillerne snart får en positiv oplevelse, kan oktober og november blive grumt lange måneder.

Men måske kan trenden vendes og tændingen findes allerede i derbyet fredag mod Rødovre.

Det skal nævnes, at Herlev-spillerne i den lidt triste tredje periode egentlig holdt en fin gnist og var tæt på scoring flere gange, men alligevel var det altså Wiles og McDonough, der nettede.

Det skal også med i regnskabet, at Herlev stadig er hårdt ramt på skadesfronten, men alligevel er det svært at bruge som undskyldning for sammenbruddet i anden periode.

Kun 786 tilskuere overværede hjemmeholdets opvisning. Og midt i al snak om Herlevs dårligdomme, så skal fynboernes effektivitet og skarphed selvfølgelig også roses.

Med Mitchell i spidsen og med Tadeas Galansky som bedste spiller kåret af hjemmeholdet selv. Tjekken var en afgørende faktor i den første periode, hvor kampen stadig var åben.