Herlev bomber i powerplay og sænker sønderjyder

Foto: Jan Korsgaard

Herlev Eagles-SønderjyskE 5-3 (1-1, 0-1, 4-1) Metal Ligaens nummer 10, Herlev, i duel med rækkens nummer 9, SønderjyskE, en tirsdag aften i Ørneborgen på den københavnske vestegn. Der var lagt op til nogle spændende timer.

Underholdning var der nok af på isen. Begge hold med stor intensitet i spillet og nærkampene. Masser af afslutninger, og det blev Herlev, der trak det længste strå efter stærk tredje periode, hvor powerplay i den grad blev udnyttet. Fire scoringer i overtal – og gæsterne var knækket. I øvrigt et sandt udvisningshelvede, hvor mange af udvisningerne i denne skribents optik var yderst tvivlsomme.

Udmærket start på kampen med et par slagskud fra SønderjyskEs Jace Coyle og holdets nye canadiske back, Kyle Wharton. Fra Herlev bød Erik Johansson ind med et fornuftigt forsøg, men begge målmænd på plads i buret. For hjemmeholdet Evan Mosher – Joni Myllykoski for gæsterne.

SønderjyskE i den dominerende rolle i første halvdel af perioden med god fart og energi i angrebene, men Herlev fulgte ganske fint med.

SønderjyskE fik lille foræring netop omkring halvvejsmærket, da Herlev fik en mand udvist for en tynd cross checking. Gæsterne med godt powerplay uden at det førte scoring af sig. Brett Thompson vred sig næsten igennem til en friløber kort efter, men hans afslutning snuppede Myllykoski.

En spiller for hvert hold blev udvist med syv minutter igen, og i samme ombæring smuttede en af linjedommerne i omklædningsrummet med en skade. Spillet blev genoptaget, og straks efter fik SønderjyskE muligheden i fire mod tre. Gode takter i overtal fra gæsternes side – hurtige pasninger og kreativitet.

Ved udvisningens udløb faldt kampens første scoring, da SønderjyskEs vedholdende pres udløste mål ved Mads Lund, der tæt under mål udnyttede en retur fra Evan Mosher. Der var lidt under fire minutter igen.

Herlev slog hurtigt tilbage blot halvandet minut efter, da pucken hoppede ud fra endebanden efter et slagskud. Kim Staal stod klar ved den ene stolpe og udnyttede, at målmanden var ude af position. 1-1 på måltavlen, som holdt perioden ud. Livlige og intense 20 minutter.

SønderjyskE i teten fra begyndelsen af anden periode, mens Herlev brugte masser af energi på at holde de lyseblå stangen. Anders Førster og Derek Damon med store chancer dybt i slottet, men Evan Mosher med glimrende aktioner på målstregen.

Tiltrængt luft til hjemmeholdet, da SønderjyskE fik mand udvist efter seks minutter. Herlev i vanskeligheder med at etablere spillet, men det sidste minut med stærkt spil og godt slagskud af Holden Anderson. Stor redning af Joni Myllykoski.

Også fint tempo på matchen i anden periode med hurtige spilvendinger og intensitet i flere zoner på isen. Kim Staal med god chance med otte minutter igen, og generelt gode aktioner fra hjemmeholdets spillere i denne fase. Dog også hovsa-pasninger fra begge mandskaber. Underholdningsværdien alligevel i top.

Herlev i powerplay, men det blev hurtigt spoleret af en udvisning til Mike Daugulis, der fik hele hallen op i det røde felt. Stor utilfredshed hos hjemmeholdet, der følte sig fejldømt. Fire mod fire, og spillet blev åbnet endnu mere.

Stor tænding blandt spillerne i denne fase. Herlev igen svært utilfredse med en ny udvisning, der gav gæsterne overtal. SønderjyskE satte spillet op, og op dukkede også Thomas Spelling med en kanon op i det lange hjørne. 1-2 – og fire minutter igen.

Ny tvivlsom udvisning til Herlev, der mildt sagt var utilfredse med dagens hoveddommerpar. Situationen reddet af, at SønderjyskE selv fik en spiller udvist kort efter. Smal føring til gæsterne inden sidste periode.

Tredje periode var kun 42 sekunder gammel, før Herlev udlignede til 2-2. Stort pres på SønderjyskEs mål, og så kunne Frederik Bjerrum sende pucken over stregen tæt under mål – og vild jubel hos det trofaste Herlev-publikum.

Den underholdende hockey fortsatte ufortrødent med en fremragende intensitet og gode nærkampe. Brett Thompson med kæmpe chance, men Joni Myllykoski på plads med stor redning.

Tyler Fiddler særdeles stærk på faceoff denne aften med en procent i den rigtige gode ende. Vigtig mand for SønderjyskE, der dog kun førte marginalt på samlet antal faceoff.

Herlev i powerplay lidt over halvvejs i perioden, og der blev virkelig gået til stålet. Stærkt overtal af hjemmeholdet, der fastholdt pucken i zonen og skabte flere gode skud. Gæsterne hårdt presset – og især, da Jace Coyle fik to plus to minutter sekunder efter udvisningens udløb.

SønderjyskE var dog ikke sådan at slå helt ud. Gæsterne var på stepperne, og så kunne Tyler Fiddler udnytte en Herlev-fejl til at bringe de lyseblå foran 2-3 med små fem minutter igen.

Men kampen tog en ny drejning, for under et halvt minut senere gjorde Mike Daugulis det til 3-3, og så var atter balance i regnskabet.

Udvisningerne havde haglet ned over begge mandskaber i aften, og det betød også nyt powerplay til Herlev. Endda fem mod tre i 39 sekunder, da endnu en SønderjyskE-spiller røg til afkøling. Situationen blev ikke udnyttet, men ny straf til SønderyskE – en holdstraf – og så var der over et minuts fem mod tre.

Denne gang svigtede hjemmeholdet ikke. Thomas Søndergaard stod klar på en retur på modsatte stolpe, og så var stillingen 4-3. Og fortsat 1:45 i overtal for Herlev. Udvisningshelvedet fortsatte – endnu en gang fem mod tre for hjemmeholdet. Og så faldt 5-3-scoringen ved Kim Staal, der scorede for anden gang i aften.

Sekunderne løb ud, og hjemmeholdet sikrede dermed tre vigtige point i Metal Ligaens bund. En fremragende match med stor underholdningsværdi – dog skæmmet af et hav af udvisninger.