Her er de nominerede til årets kvindelige ishockeyspiller

Dansk Ishockey Award holdes i Herning Kongrescenter 9. juni og lige nu præsenteres de nominerede på Ishockeylandsholdets Facebook-side. I dag er turen kommet til de tre kvinder, der kæmper om den ærefulde pris.

Josefine Jakobsen, Nicoline Jensen eller Lisa Jensen?

Josefine Jakobsen havde en kanonsæson i svenske Djurgården. Der var lidt bump på vejen i grundspillet, men da tingene skulle afgøres i slutspillet, slog både Jakobsen og Djurgården til. En ventet kvartfinalesejr blev fulgt op af en semifinalesejr over Linköping – og i finalen lykkedes Djurgården med at overraske storfavoritten fra Luleå og vinde SM-guldet.

Josefine Jakobsen spillede en kæmpe rolle for Stockholms-klubben i kampen om SM-guldet, og hun endte endda som topscorer. Måtte desværre melde VM-forfald på grund af slitage og skader.

Nicoline Jensen spillede i den forgangne sæson en meget stærkt SDHL-sæson i svenske Linköping, der er en af storklubberne i svensk hockey. Både spillemæssigt og personligt fik Linköping stor værdi af den danske spiller, der brillerede sammen med nogle af verdens bedste, blandt andre amerikanske Jennifer Wakefield.

Hun endte med at være en af de stærkeste spillere for Danmark ved VM, hvor hun blev kåret til bedste dansker. En spiller, der gør sit arbejde – og spiller sig ”gul og blå” i løbet af sæsonen, hvor hun er kendt for at kaste sig ned i ethvert skud. En ægte holdspiller.

Lisa Jensen erobrede pladsen som absolut førstekeeper på det danske landshold i løbet af sæsonen. Hun er ikke stor, men fylder uhyre meget i målet, og beviste sin styrke i et fremragende VM, hvor hun på et tidspunkt i turneringen var helt oppe på en redningsprocent på oppe over 96.

Hun beviste ved VM i Graz, at hun holder international klasse, og formåede at holde buret rent mod Frankrig og på trods af et stort nederlag i den sidste kamp holdt hun sig på imponerende 93.62 i VM-procent. Stærk afslutning på sæsonen for målmanden, der også blev dansk mester med Hvidovre.