Henriksen stoppede Herlev og sejrede i comeback

Foto: Jan Korsgaard

Esbjerg Energy – Herlev Eagles 4–1 (1-0, 1-1, 2-0)

Nicolaj Henriksen var fredag aften tilbage i Esbjergs mål, hvor han med et par store redninger var stærkt medvirkende til, at Esbjerg hentede den 19. sejr på stribe mod Herlev. Esbjerg-kaptajn Carson McMillan var også i fokus med tre points, heraf to af vestjydernes fire scoringer.

Esbjerg tog fredag aften imod Herlev til årets sidste kamp hjemme i Granly Hockey Arena. Selvom Esbjerg har haft et godt tag på Herlev på det seneste, så lignede kampen dog ingenlunde en walkover for vestjyderne.

Herlev har præsteret rigtigt godt på det seneste, hvor det er blevet til sejre over både SønderjyskE og Hvidovre. Esbjerg kom i onsdags tilbage på vindersporet igen efter en tid med resultatmæssig modgang, da man hentede en smal sejr på 1-2 ude mod Rungsted.

Vestjyderne har for nyligt måttet vinke farvel til Søren Pedersen, der nu satser på en civil karriere, og desuden var man igen uden Felix Scheel, Christian Wejse og Andreas Grundtvig. Gæsterne måtte undvære Christoffer Gath, men var ellers i stærkeste opstilling.

Evan Mosher vogtede gæsternes mål, mens Nicolaj Henriksen gjorde comeback i Esbjerg-målet.

Vestjysk overtag og føringsmål

Gæsternes Holden Anderson fik hurtigt gjort opmærksom på sig selv med en fornem solopræstation allerede i det første minut, da han modtog pucken i udkanten af slottet, rundede målet og fik sendt et forsøg af sted, som Henriksen dog afværgede for hjemmeholdet.

Der var i det hele taget liv og glade dage i kampens indledning, hvor Esbjerg kun 20 sekunder senere havde et godt forsøg i modsatte ende, efter at Colin Vock og Michael Fine havde kombineret sig gennem gæsternes defensiv. Også Sune Hjulmand fik testet Mosher i gæsternes mål, med en tidlig styring fra udkanten af målfeltet.

Men Herlev stak også snuden frem af og til og i det 6. minut kunne gæsterne med en smule held have bragt sig i front, da Mathias Thinnesen på glimrende vis fik styret pucken ind på Henriksen i Esbjerg-målet.

Sekvensen efter måtte værterne se Alexis Loiseau idømt en udvisning for en interference i midtzonen. Men undertallet skulle vise sig relativt kortvarigt for Esbjerg, da gæsternes Frederik Bjerrum måtte samme vej for en høj stav et lille minut senere. Situationen var dermed udlignet.

En af Esbjergs bedste muligheder i første periode tegnede Justin Crandall sig for, da han fra en position midt i slottet fik dirigeret pucken rent på overliggeren bag en chanceløs Mosher, der dårligt nåede at blinke. Men heldet var med Herlev og fortsat 0-0 på tavlen.

Herlev-mulighederne blev mere og mere sporadiske som perioden skred frem; der var nu overvejende envejstrafik mod Herlev-målet. Efter 12 minutter var Phillip Bruggisser tæt på i to omgange for vestjyderne, da han tog en solotur frem i angrebet og også var først over sin egen returpuck. Men Mosher lod sig fortsat ikke passere.

Fire minutter senere måtte den canadiske keeper dog strække våben, da Justin Crandall fra hjørnet bag gæsternes mål fik sendt en pasning skråt tilbage til Carson McMillan, der sikkert trykkede pucken op i fjerneste hjørne til en Esbjerg-føring på 1-0.

Mod periodens slutning fik Sune Hjulmand raget en udvisning til sig for en holding i forbindelse med et større klumpspil foran eget mål og i det efterfølgende Herlev-power play måtte Henriksen hive et par redninger frem på forsøg fra Mathias Thinnesen og Frederik Bjerrum, for at vestjyderne kunne bevare føringen forud for den første periodepause.

Herlev bedst fra start i anden periode; Henriksen med klasseredning

Herlev bidrog herligt til underholdningen fra indledningen af anden periode, hvor man i flere omgange fik sig etableret i værternes zone. Det blev til et giftigt forsøg til Frederik Bjerrum i det fjerede minut, men Sjællænderne måtte se forsøget gå i sidenettet.

Et øjeblik efter Bjerrums forsøg lykkedes det dog for gæsterne at få prikket hul på Henriksen i Esbjerg-målet, da Rasmus Vad smed pucken på mål. Henriksen parerede med benskinnen, hvorefter Dallas Maxwell var hurtigt over returen, som blev sendt ind under Esbjerg-keeperen til stillingen 1-1.

Inden man nåede at se sig om var det Esbjergs Justin Crandall der fik chancen i et break away, men Crandall blev stoppet med ulovlige midler og Benjamin Mauritzen måtte til afkøling for en holding. Efter et veleksekveret power play endte pucken efterfølgende hos Alexis Loiseau, der hurtigt smed skiven ind foran mål, hvor McMillan blot skulle sætte bladet på, for at blive dobbelt målskytte; Esbjerg var i front med 2-1.

Men gæsterne leverede faktisk en god figur i anden periode, hvor særligt Holden Anderson fik gjort positivt opmærksom på sig selv ved flere lejligheder.

En Herlev-udvisning til Karl Beckman med fire minutter tilbage af perioden resulterede i et par minutters tålmodigt Esbjerg-power play, hvor Esben Nielsens first timer fra en position midt i slottet var vestjydernes bedste forsøg. Men Mosher kom igen i vejen for et Esbjerg-forsøg og Herlev klarede frisag.

Med et minut til pausen blev gæsternes Brett Thompson sat perfekt op til afslutning lige midt i slottet og canadierens projektil af en afslutning fejlede bestemt heller ikke noget. Men Henriksen var ligeglad og hev kampens bedste redning frem, da han køligt plukkede Thompsons forsøg ned med griberen. Stillingen var dermed fortsat 2-1 inden tredje periode.

Esbjerg trak fra og afgjorde i tredje periode

Indledningen på tredje periode skulle vise sig ganske jævnbyrdig. Spillet bølgede frem og tilbage, uden at det dog blev til de helt åbne chancer.

Efter syv minutter var det dog kun storspil af Mosher i gæsternes mål der kunne forhindre, at Esbjerg bragte sig yderligere i front, da glimrende kombinationer af Loiseau og Fine blev stoppet helt inde på stregen af gæsternes keeper. Vigtigt for Herlev, der bestemt ikke så ud til at strække våben.

Efter otte minutters spil måtte Sjællænderne dog kapitulere, da værternes tredjekæde med en kraftpræstation fik lagt et tungt og langvarigt pres, som dannede grundlag for Esbjergs mål til 3-1. Henrik Clausen støbte kuglerne og Sune Hjulmand afsluttede flot, da han fra flanken skar ind foran mål og fik sendt pucken i mål ved fjerneste stolpe.

Markeringerne begyndte nu så småt at svigte hos gæsterne og to minutter senere fik Crandall serveret pucken fra McMillan lige foran mål, men afslutningen gik lige i skinnerne på Herlev-keeperen.

Herfra var Esbjerg egentligt i kontrol og man fik uden den store dramatik hevet sejren i hus. Med 54 sekunder tilbage udbad Herlev-træner J.P. MacCallum sig en time out og man satsede nu alt, ved at erstatte Mosher med en ekstra markspiller.

Men trods den sidste satsning lykkedes det ikke for Herlev at komme tættere på vestjyderne. I stedet måtte man se Justin Crandall opsnappe pucken og lukke kampen med en scoring til 4-1 blot otte sekunder efter timeouten.