Henrik Nielsen scorede sit første mål i Rumænien

Foto: Jan Korsgaard

Den tidligere Odense- og SønderjyskE-spiller Henrik Nielsen har dristet sig ud på noget af et eventyr og han er landet i rumænsk ishockey, hvor han spiller for Corona Brasov.

Det betyder deltagelse både i den lokale rumænske liga og i Erste Liga, der primært tæller hold fra Ungarn, men også har deltagelse af hold fra Rumænien og Østrig.

Det betyder, at Brasov har et vældig snært program og masser af kampe altså for Henrik Nielsen til at vise sig frem i. 

Danskeren har foreløbig scoret to gange i den rumænske liga, men formentlig noget under det forventede, eftersom Brasov blandt andet har vundet to gange 16-1 over det nye hold Marton Aron.

I går fik Henrik Nielsen så scoret – og skrevet en slags dansk ishockeyhistorie igen – i den bedste ungarske række, Erste Liga, da Brasov foran 615 tilskuere vandt 4-0 over Vasas Budapest.

615 tilskuere var på plads i den lokale arena og de kunne se Henrik Nielsen sætte 3-0-målet i begyndelsen af anden periode. Danskeren startede ifølge de forskellige bulletiner kampen i fjerdekæden sammen med fire rumænske spillere, men måske Nielsen med sin scoring kan avancere lidt i rækkerne.

Brasov ligger pt. på sjettepladsen i den ungarsk-baserede Erste Liga og på andenpladsen i den rumænske liga.