Henrik Nielsen: Rumænien er et eventyr for mig

Odense Bulldogs-spilleren Henrik Nielsen meldte for nogle dage siden et ganske overraskende klubskifte ud. 

Nielsen bliver den første dansker nogensinde i rumænsk ishockey og i den ungarsk-rumænske liga, hvor han i den kommende sæson skal spille for Brasov Wolves – en relativt ny klub i en by med omkring 300.000 indbyggere.

Det var eventyrlysten, der bragte Nielsen til Rumænien siger han til Der Nordschleswiger i et interview. 

– Først sagde jeg til min agent, at han kunne glemme det, men så kom jeg på andre tanker. Min første tanke om Brasov var, at det var en gammel østblokby, men det er en moderne storby med for eksempel Starbucks. En blanding af forskellige gjorde, at jeg endte med at vove mit ud i skiftet. I første omgang er det eventyrlysten, men pengene er også større end jeg havde forestillet mig. Jeg har fået at vide, at jeg får en nøglerolle på holdet i en af de to første kæder, siger han til avisen. 

Den nye træner for Henrik Nielsen er svensk og hedder Kjell G. Lindquist. 

– Jeg kender ham ikke, men det spiller en stor, at træneren kommer fra Sverige og at der kommer spillere fra Canada til klubben. Havde det ikke være tilfældet, var jeg aldrig skiftet derover. Nu glæder jeg mig til udfordringen, siger Henrik Nielsen, der skal spille i Erste Liga – en liga med hold fra Ungarn, Rumænien og Østrig.