Heinz Ehlers færdig i Lausanne

Efter tre sæsoner, to kvartfinalepladser og et misset slutspil er Heinz Ehlers ikke længere træner for Lausanne HC i den schweiziske Nationalliga A. Det skriver klubben i en pressemeddelelse i dag. Der står kort og klart tak for et godt stykke arbejde i pressemeddelelsen og et held og lykke videre i karrieren til den succesfulde danske coach.

Heinz Ehlers kom til Schweiz efter en længere årrække som spiller og træner i AaB Ishockey, og danskeren har haft ganske stor succes i alpelandet. Som træner førte han EHC Biel op i Nationalliga A og vandt også Nationalliga B med SC Langenthal.

Før sæsonen 2013/14 blev han kapret til Lausanne og førte sensationelt klubben i to kvartfinaler i træk. Begge gange var traditionsklubben ude i syv kampe før nederlag mod storklubberne Zürich og Bern.

I indeværende sæson førte Heinz Ehlers Lausanne i den schweiziske cup-finale, og Lausanne var blot en kamp fra at komme i slutspillet. Det var dog ikke nok til at klubben ønskede at fortsætte med danskeren, der havde kontrakt i endnu en sæson.

Tidligere på sæsonen sagde Heinz Ehlers følgende til FACEOFF.dk i et interview.

– Jeg er meget glad for at være hernede og har det godt med schweizisk ishockey. Der er en god økonomi i ishockeyen og vi gør det godt i klubben i forhold til de midler, vi har til rådighed. Man skal huske på, at vi er en af klubberne med et mindre budget, og de fire store klubber Bern, Zürich, Lugano og Davos har nogle muskler, der er svære at kæmpe imod.

 

– Jeg kunne godt tænke mig en dag at prøve kræfter med en af de store klubber hernede, men der skal jeg også være realistisk. Selv om jeg har fået skabt mig et godt navn, skal man nærmest have en fortid som canadisk, finsk eller svensk landstræner før man rammer en top fire-klub her i Schweiz.