Heinz Ehlers en sejr fra at skrive historie

Den schweiziske pokalturnering “Coupe de Suisse” eller Swiss Ice Hockey Cup, som turneringen officielt hedder, blev i sidste sæson genoplivet efter at have holdt pause i fire årtier. Der har været masser af opmærksomhed omkring kampene i det ishockeygale land, specielt når de mindre hold har haft mulighed for besøg af de store klubber fra Nationalliga A.

Nu kan Swiss Ice Hockey Cup blive en løftesten for Heinz Ehlers, den i Schweiz svært respekterede træner for Lausanne HC. Ehlers har nemlig mulighed for at erobre sin første titel på allerhøjeste niveau – han har tidligere vundet Nationalliga B med Langenthal og blev i fjor kåret til den bedste træner i Schweiz – når han og Lausanne skal spille finale i Swiss Ice Hockey Cup.

I aftes vandt Lausanne nemlig semifinalen med 4-3 over Kloten Flyers foran knap 3000 tilskuere på hjemmebanen Patinoire de Malley. En tæt kamp, hvor Lausanne slog til med to hurtige mål i slutningen af anden, der bragte Ehlers mandskab fra 2-2 til 4-2 – en føring, som hjemmeholdet holdt fast i gennem hele tredje periode.

I finalen møder Lausanne enten SC Bern eller ZSC Lions, der spiller den anden semifinale i aften.

Vinder Lausanne og Ehlers finalen, vil det i givet fald være den første nationale titel for den traditionsrige klub, der indtil nu kun har prøvet at vinde den næstbedste række, Nationalliga B.

Helt tilbage i 1910 og 1911 vandt to andre Lausanne-klubber det schweiziske mesterskab, men Lausanne HC har endnu aldrig erobret en national titel.