Hattrick og stor underholdning i Odense

Foto: Jan Korsgaard

Odense Bulldogs-Rungsted Seier Capital 5-4 (2-1,2-3,0-0) 0-0,1-0 Odense Bulldogs høstede fredag aften den tredje sejr på stribe, da en åben slagudveksling trak helt ud i de afgørende straffeslag.

Der var underholdning for alle pengene, da Odense Bulldogs atter indbød til fredagsfest i Odense Isstadion. Det nye tophold fra Rungsted Seier Capital bød godt ind på underholdningen, og så fik de fremmødte fynboer en særdeles afvekslende målfest at se.

Allerede i kampens første minutter gjorde Tony Romano et absolut behjertet og vellykket forsøg på at gøre Rasmus Bjerrums kunststykke i tirsdagens tv-kamp efter. Amerikaneren slap igennem på højrekanten og gik på mål, hvor han smart rundede Sebastian Feuk og fra en sylespids vinkel fikst lagde pucken i mål.

Jonas Hansen fra fjerdekæden havde også highlight-ambitioner denne aften. I toppen af slottet samlede han pucken op og rev et håndledsskud op i det lange hjørne. Fynsk drømmestart og 2-0. Målet afstedkom en hurtigt målmandsskift. Lille Jeff Lerg afløste Feuk i Rungsted-målet.

Tomålsføringen holdt dog kun godt et minuts penge inden Rungsteds supergiftige kæde med Brunnström og Co. havde slået til. Brendan Connolly var skarpretter tæt under mål til 2-1-reducering.

Målet slog ikke Bulldogs ud, som fortsatte i teten. Robin Sterner var tæt på, og et par powerplays i slutfasen – med Dale Mitchell som både afslutter og oplægger – kunne også have fordoblet fynboernes føring.

Hjemmeholdet fortsatte presset i anden periode, hvor Tony Romano scorede sit andet mål i kampen – og sjette i alt i sæsonen. Sat op af Michael Eskesen havde Romano pludselig god plads til sit farlige skud, som amerikaneren satte i nettet via overliggeren.

Rungsted Seier Capital fik så småt tætnet i de defensive geledder, og fik atter halveret Bulldogs-føringen kort efter kampens midtvejsmærke. En smart åbning af angrebszonen fra Fabian Brunnström blev fulgt op af en endnu smartere pasning på fjerneste stolpe fra Joachim Holten-Møller. Her stod Nikolaj Rosenthal klar med skeen, og den målfarlige wing svigter sjældent i den situation.

En wraparound fra talentfulde Nicolai Weichel og et godt skift fra Rungsteds fjerdekæde, der indledningsvist ikke havde spillet meget, var tæt på at udløse udligningen, men denne fulgte i stedet i 36. minut. Dog under kraftige fynske protester, da Eric Meland øjensynligt puffede en løs og luftbåren puck i målet med handsken.

Endnu en kontroversiel scoring fulgte. I et powerplay kort efter genskabte Tony Romano den fynske føring, da han fuldbyrdede sit hattrick tæt under mål. Rungsted-lejren mente her, at pucken blev sparket ind – pucken tog muligvis hans skøjte på vej over stregen, men en sparkebevægelse var der ikke tale om.

Stormfloden af mål stoppede ikke her, og endnu en perle fulgte. Svenske David Suvanto ramte et slagskud fra blå linje á la John Faxe i 1992 – pucken kilede sig i hjørnet bag en prisgivet Galansky til 4-4, hvilket også satte en stopper for målfesten i anden periode.

Alt dermed åbent før tredje periode, hvor Bulldogs indledte med et forsømt minut, godt og vel endda, i fem-mod-tre. Morten Green og Co. i Rungsted-boksen parerede flot og effektivt fra, og overlevede den vanskelige situation. Kort efter var det hjemmeholdets tur til at overleve i undertal på holdets første udvisning.

En fynsk udvisning mere fulgte, men her var Bulldogs farligst. Michael Eskesen brød pucken i egen zone, og så kunne Dale Mitchell stikke afsted i en friløber. Jeff Lerg trak imidlertid det længste strå i den duel.

Mitchell, sidste sæsons grundspilstopscorer, mangler fortsat at fintune kanonen, men kommer vanen tro frem til meget. I et powerplay kort efter, hvor Brendan Connolly – uden hjelm – havde lidt for travlt med en infight i stedet for at få skiftet, og dermed pådrog sig en udvisning for ulovligt udstyr, havde Mitchell en stor skudchance, men missede igen målet. Mon ikke ketchupeffekten her kommer i spil før eller siden.

Kampen skulle i overtid, og tre-mod-tre-formatet svigtede ikke. Stor underholdningsværdi og hjertet oppe i halsen hele vejen rundt. Dale Mitchell, Robin Sterner og Tony Romano missede alle friløbere for Bulldogs, mens Brunnström og Co. også bød sig til i den anden ende. Fantastisk medrivende kamp, der tilmed skulle i straffeslag.

Og for at det ikke skulle være nok, så fortsatte underholdning for uformindsket styrke. Skiftende føringer – sågar skiftende målmænd, idet Rungsted-træner Bjørn Hellkvist ganske utraditionelt skiftede mellem Lerg og Feuk i flere tilfælde – og i det hele taget et grundspilsdrama uden lige.

Straffeslagseksperten Sebastian Strandberg scorede på to af sine forsøg, så da Tadeas Galansky pillede pynten af Brendan Connollys vind-eller-forsvind-forsøg, så kunne Bulldogs – og hjemmepublikummet – brøle sejrsjublen ud og fejre sejren med lidt ekstra snert end vanligt.