Hansen er Sedin-brødrenes bedste makker

Med sine to point i nat er Jannik Hansen nu oppe på flotte 13 point i 21 kampe for sæsonen, og det er ikke mindst sammenspillet med Sedin-brødrene, der i den grad har fungeret for danskeren i sæsonen. I nat var det stort Sedin’erne og Jannik Hansen, der egenhændigt sænkede de forsvarende Stanley Cup-mestre fra Chicago Blackhawks, og den dansk-svenske konstellation har for øjeblikket gang i et godt, gedigent rul.

Og statistikken viser også, at det har kunnet betale sig for Canucks-coach Willie Desjardins at sætte Jannik Hansen og Sedin-brødrene sammen. Allerede FØR nattens kamp viste statistikker fra hockeyanalysis.com nemlig, at Hansen – data er målt siden 2012 – er den mest effektive medspiller til Sedin-brødrene i fem mod fem-hockey. Det er Canucks’ egen hjemmeside, der fortæller historien i en feature.

“Med Hansen på isen ved siden af Henrik Sedin i fem mod fem-spil, har Canucks næsten vundet 2-1 og har haft 53 procents puckbesiddelse. Den rutinerede wing (Jannik Hansen) har uden sammenligning været den mest effektive spiller sammen med tvillingerne i den her, men egentlig burde vi ikke være overrasket.”

Jannik Hansen har 1.11 mål pr. 60 minutters spil i fem mod fem nemlig været den mest effektive spiller ved siden af Sedin’erne (minimum 400 minutter) siden 2012. Radim Vrbata (1.09) og Alex Burrows (0.89) følger efter.

For hele holdets vedkommende, gælder det også, at målscoringen i fem mod fem-hockey er størst (3.05), når Jannik Hansen spiller sammen med de svenske supertvillinger, der generelt løfter tredjemanden op på højeste niveau.

Men her er danskeren altså knivskarp og hvem ved, om der venter en supersæson og venter for Jannik Hansen? Hans rekord er 39 point fra sæsonen 2011/12.

– Der er masser af rotation på holdet, og jeg har skiftet kæder i de seneste otte sæsoner her, så det er ikke noget nyt for mig. Du får mulighed og du kører på, du hjælper holdet, men der er masser af de andre, der kan gøre det samme, siger Jannik Hansen i al beskedenhed til Canucks.nhl.com.