Halvmaraton i fuldt udstyr for at støtte ishockey i Aarhus

Vojens Efterskole
Vojens Efterskole

Det her bliver noget af en bedrift. Og forhåbentlig noget, der kan vække opsigt og skabe opmærksomhed omkring ishockeysporten i Aarhus, den jyske hovedstad, hvor ishockeyen år efter år fremstår som “en uopdaget størrelse”.

34-årige Jacob Lyby forsøger at gøre noget. 

24. juni løber han Aarhus City Halvmaraton. Det er som sådan ikke nogen sensation. Men måden, Jacob Lyby vil gøre det på, er til gengæld sensationel. Han løber de lidt over 21 kilometer i fuldt ishockeyudstyr. 

Det gør han for at gøre opmærksom på ishockeysporten i Aarhus, som Lyby selv er tilknyttet. I videoen forneden fortæller han, at udstyret vejer tre-fire kilo og hvert eneste skridt efter 10 kilometer formentlig får benene til at syre til. 

Men Jacob Lyby agter at lide – og han gør det for ishockeysporten i Aarhus.

– Vi har en ishockeyklub i Aarhus, vi har haft VM i Danmark og Lars Eller har lige afgjort Stanley Cup. Vi kan altså også trække medlemmer til IK Aarhus og vi har god ishockey herude. Jeg håber, at der er en helt masse drenge og piger, der ser en ishockeyspiller komme løbende gennem byen. Der er mere end fodbold og håndbold i Aarhus, og jeg håber, at det får mange unge til at komme op til en prøvetræning i IK Aarhus, siger Jacob Lyby. 

– Jeg er opvokset i Herning og trods mange år som fodboldspiller, blev der spillet rullehockey hjemme på p-pladser og baner i det midtjyske. Jeg har set både Herning IK og Blue Fox vinde mesterskaber, og var solgt til sporten da jeg i de glade 90’ere så Herning-Esbjerg som ung knægt. Jeg begyndte som motionsspiller i Aarhus for kun to sæsoner siden og drømmer og bedre forhold for holdene i Aarhus. Både for ungdommen og for seniorholdene, siger han. 

Se introvideoen til hans løb her. Og for folk i nærheden af Aarhus så er det bare at komme af sted og give Jacob Lyby et klap. Alene intentionen fortjener det.