Hall of Fame: Mr. Vojens – Egon Kahl, Sønderjyllands nummer 11.

Dansk ishockeys Hall of Fame sagde i går goddag til Mr. Vojens, Egon Kahl. I den anledning de ord, som en anden legende, Keld Bjerrum, læste op i aftes ved Dansk Ishockey Award:

Det er blevet sagt, at han kunne være blevet den første danske NHL-spiller nogensinde. Men dengang kendte man ikke så meget til NHL i Sønderjylland.

Omkring 1980 ville man bare have danske mesterskaber i Vojens.

I centrum stod koryfæer som George Galbraith, Bent Madsen, Frank Møller, Torben Uldall og Steen Schou for blot at nævne en håndfuld. Men øverst af alle og bedst af alle var spilleren med nummer 11.

”Han var brillant. Helt klart bedre end os andre. Han ville blive en af de helt store. Man kunne se det allerede, da han var helt ung. Sådan en knægt, der var startet på skøjter som ni- eller tiårig og bare kunne det hele.”

Sådan sagde Ole Eriksen – en af de bedste spillere fra den første ishockeygeneration i Vojens. Han så den nye stjerne funkle på nærmeste hold, da 60’erne blev til 70’erne.

Det nye medlem af dansk ishockeys Hall of Fame var et multitalent. Dygtig til håndbold og skarp til fodbold. Men heldigvis var det ishockeysporten, der stod Egon Kahls hjerte nærmest. Op gennem 70’erne begyndte han at dominere sønderjysk ishockey totalt.

Om mesterholdet og den gyldne generation, der vandt guld i 1979, 80 og 82 sagde han:

”Vi spiller ishockey efter paragraf 1. Vi spiller fremad. Ishockey er et angrebsspil, hvor man skal løbe fremad i samme brøkdel af et sekund, hvor ens hold erobrer pucken.”

Sådan tænkte Egon Kahl, og hans ishockeyspil rummede alle facetter. Han kunne arbejde hjemad, skøjte, score mål og passe. Og han gik forrest. Hans 360 mål og 655 point i 438 kampe i den bedste række taler for sig selv sammen med 80 landskampe og 8 VM-turneringer for Danmark.

Han var spiller, træner, leder, foregangsmand, igangsætter og multitalent. Han fik ”Blikskuret” til at koge. Han er Mr. Vojens og en af de helt store i dansk ishockey, og i dag får han fortjent en plads i dansk ishockeys Hall of Fame.