Hall of Fame: Frits Nielsen hædret i aftes

Dansk ishockeys Hall of Fame fik søndag aften et nyt medlem, da Frits Nielsen inden kampen mellem Blue Fox Herning og Aalborg Pirates blev det sjette medlem af det fornemme selskab. Forinden Nielsen var Jesper Duus, Jens Nielsen, Heinz Ehlers, Jørgen Hviid og Per Holten Møller indlemmet.

Frits Nielsen fik varme håndtryk af de to kaptajner Sebastian Ehlers og Daniel Nielsen inden kampen, og legenden droppede pucken til det ceremonielle face off inden kampen. Forinden havde han fået varmt bifald af de 1034 tilskuere til kampen i Kvik Hockey Arena.

Han fik følgende fine ord med på vejen fra DIU-direktør Ulrik Larsen, der overrakte Frits Nielsen statuette og blomster før matchen:

Frits Nielsen var en af de bedste danske forwards i 70’erne og første halvdel af 80’erne og en spiller, som efter sin gyldne karriere på isen skabte sig et lige så stort og respekteret navn som træner:

Frits spillede for Herning fra 1970 til 1975 og igen fra 1982 til 1986. I de syv mellemliggende år spillede han for AaB.
Han var i sidste halvdel af 70’erne Danmarks hurtigste og mest målfarlige spiller og blev tre år i træk topscorer i ligaen.

En teknisk dygtig forward med blik for spillet og en kolossal speed. En vaskeægte matchvindertype.

Frits Nielsen var med til at blive dansk mester med både Herning og AaB i henholdsvis 1973 og 1981, og to gange blev han kåret som årets danske spiller. I 1976 som AaB’er og i 1985 som Herning-spiller.

På landsholdet blev det til 82 kampe og 101 point, og han var med i syv VM-turneringer.

Som træner løftede Frits Herning Blue Fox til hidtil usete højder med ikke værre end fem danske mesterskaber. Blue Fox tog her det første store skridt til at blive Danmarks mest vindende klub.

At han er far til Danmarks første NHL-spiller, Frans, og Hernings målmand, Simon, understreger blot hans store betydning for dansk ishockey.