Hæsblæsende anden periode sikrede Bulldogs-sejr

Foto: iShoot.dk

Odense Bulldogs – Esbjerg Energy 4-2 (1-0, 3-1, 0-1) To sejrshungrende hold gik målrettet til værks midt i juleræset en stille tirsdag i Odense Isstadion. Begge med et par nederlag i bagagen og ønsket om at bremse de kedelige stimer.

Projektet lykkedes klart bedst for Odense Bulldogs, der tog vare på Esbjergs julegavehumør i en hæsblæsende anden periode og dermed skød sig tilbage i retning mod Metal Ligaens førsteplads.

Bulldogs fik præcis den åbning på kampen, som de kunne ønske sig. Jonas Hansen, der ganske under radaren har gang i en flot sæson i fynboernes perifære kæder, fik chancen i andenkæden, da Søren Nielsen måtte melde forfald efter sin kæbes møde med en vildfaren puck forleden. Rasmus Bjerrum udførte et vellykket vikariat på en uvant centerplads i hans sted mellem Dale Mitchell og Anthony Camara, mens Jonas Hansen altså overtog Bjerrums sædvanlige plads i andenkæden.

Allerede i første skift satte han sig igennem. Hans skud blev halvklaret af Mathias Seldrup, men Yannick Vedel var vaks ved havelågen og åbnede scoringen på returen.

Forskellen i effektivitet i første periode blev glimrende illustreret, da Robin Rahm i skiftet efter måtte ud i en dobbeltredning. Sune Hjulmand brændte på returen i nærmest nøjagtigt samme position som Vedel.

Bulldogs lurede på en fordobling af føringen i et par tilfælde. Begge gange sat i scene af Dale Mitchell, som udnyttede sin skudtrussel til at trække ind i banen. Første gang var kædemakker Camara tæt på at overliste Seldrup, inden Mitchell i anden omgang forsøgte selv.

Dog var det generelle billede i kampens indledning, at gæsterne dikterede spillet og lukrerede på en tiltagende mængde fynske opspilsfejl.

Justin Crandall driblede tilbagevendte Rasmus Knudsen helt rundtosset, men ofte manglede vestjyderne viljen og evnen til at søge det direkte spil og for alvor true en atter stensikker Robin Rahm mellem stængerne.

I første periodes slutfase trak det op til udligning. Colin Vock var tæt på at udnytte en giftig fynsk fejlpasning, men Mads Schaarups stærke returløb bremsede den friløber. Alexis Loiseau nåede også et frit skud i slottet, men Rahm lukkede en flot periode af på vanlig vis.

Hjemmeholdet øgede deres chancefrekvens markant i anden periode, hvor vestjydernes organisation gik helt op i limningen. Anthony Camara havde et par chancer og et stærkt forecheck fra Dylan Walchuk satte Frederik Sørensen op til en giftig firsttimer.

Det blev dog til den udligning, som det havde trukket op til i første periode. Et umiddelbart ufarligt Anders Koch-skud langt udefra suste ind bag Rahm, der blev generet af god trafik fra Esben Nielsen foran målet.

I skiftet efter 1-1-målet bød Crandall sig kraftigt til, men spillet gik i stedet den anden vej, og så trak Bulldogs ellers fra.

Først luskede Rasmus Bjerrum et skud mellem på Seldrup, som troede at hullet mellem benene var lukket. Kort efter blev det også 3-1 ved publikumsfavoritten Dale Mitchell, der fandt plads i slottet. Nu åbnedes sluserne for alvor.

I de følgende minutter var aftenens fødselar Andreas Pedersen tæt på at øge yderligere mod sin barndomsklub, men Seldrup diskede op med en flot parade.

I stedet fik Bulldogs holdets andet powerplay i kampen og udnyttede dette til 4-1-scoringen. Det hele lykkedes lige nu for hjemmeholdet, mens frustrationerne hobede sig op i Esbjerg-lejren.

Selv Martin Larsens skud fra toppen af blå linje og direkte i endebanden gik ind – fra denne skribents position bandede pucken ind via Seldrups bagdel med Rasmus Bjerrum stående på lur ved stolpen.

Anders Krogsgaard havde periodens sidste chance til reducering, men overplacerede sit skud i en ellers gunstig position, og så kunne hjemmepublikum klappe deres mandskab af isen ovenpå en overbevisende periode.

I tredje periode begyndte de sløsede pasninger igen at indfinde sig hos hjemmeholdet, hvilket resulterede i en timeout fra cheftræner Mikael Gath.

Med seks-syv minutter igen nærmede det sig sidste udkald for Esbjerg, da Camara satte sig til rette i straffeboksen. Hjemmeholdet kæmpede imidlertid heroisk igennem det vestjyske pres, og da udvisningen udløb blokerede Rahm med sikker hånd.

Lynhurtige Vedel havde den definitive afgørelse på bladet i en hurtig omstilling, men Seldrup kom i vejen.

Med halvandet mints tid igen firsttimede Nick Crawford et slagskud mod mål til reducering for hjemmeholdet – tilsyneladende styret undervejs af Justin Crandall, men selvom de forsøgte med timeout, en sidste satsning uden målmand og et tonstungt pres, så var løbet kørt.

Bulldogs havde sat alt rigeligt på måltavlen til, at de kunne fejre en vigtig sejr for moralen ved spilletidens udløb.

Odense Bulldogs nærmer sig atter ligaens førsteplads, mens Esbjerg Energy må lede videre efter marginalerne i næste runde.