Hårdtarbejdende Rungsted nedlagde slagent mesterhold

Foto: Jan Korsgaard

Esbjerg Energy – Rungsted Seier Capital 4–5 (0-1, 2-2, 2-1, 0-1) OT

Et skadesplaget og hårdtarbejdende Rungsted-kollektiv overvandt en del modgang og overlevede tilmed talrige undertalssituationer, da man søndag aften fuldt fortjent snuppede to points med hjem fra Esbjerg efter en lidt rodet og ikke specielt seværdig kamp. Vestjyderne havde svært ved at finde melodien og især i power play så det virkeligt ikke godt ud for de forsvarende mestre, der tog et klart skridt tilbage i forhold til de seneste kampes fremgang.

Der var direkte kamp om den vitale slutspilspladsgivende sjetteplads, da Esbjerg søndag eftermiddag tog i mod Rungsted i egen hule. Esbjerg var med 65 points to points foran nordsjællænderne på syvendepladsen, mens Rødovre på femtepladsen igen var to points foran vestjyderne.

Med en sejr kunne Esbjerg altså bringe sig på femtepladsen og have et hul på fem points ned til syvendepladsen med otte runder tilbage af grundspillet. Og der var grund til optimisme hos vestjyderne, som har vist en stabil og opadgående formkurve på det seneste, hvor man i tirsdags overbeviste hjemme mod Odense, mens man efter et stærkt comeback fredag aften tilmed formåede at hente to points med hjem fra den svære udekamp i Frederikshavn. Kunne vestjyderne mon følge op i denne sekspointskamp?

Rungsted ville med garanti gøre det svært for vestjyderne og efter et par tætte kampe og et par ærgerlige nederlag på det seneste, så var der ingen tvivl om, at Rungsted ville gå efter at få oprejsning i Granly Hockey Arena, da man efterhånden har brug for pointene i det tætte midterfelt. Dagens kamp var den femte og sidste mellem de to mandskaber i denne sæsons grundspil og Esbjerg er hidtil løbet med ni af de tolv points der er blevet spillet om.

Esbjerg måtte til dagens kamp undvære kaptajn Carson McMillan og backen Anders Koch, mens Rungsted stillede uden hele seks spillere: Joachim Holten Møller, Alexander B. Jensen, Mikael T. Christensen, Emil Oliver Christensen, Nikolaj Krag Christensen og Mattias Persson. Dagens målmandsduel stod mellem Nicolaj Henriksen og Sebastian Feuk.

Rungsted startede bedst og tog føringen

Gæsterne fik hurtigt rystet busbenene af sig og kom i det hele taget glimrende ud til første periode, hvor man tidligt fik lagt et fornuftigt pres på værterne.

I det tredje minut var Nikolaj Rosenthal tæt på at bringe gæsterne i front med en fræk baghåndsafslutning tæt under mål, men Henriksen var på sin plads og fik afværget for værterne. Esbjerg måtte dog allerede minuttet efter igen prise sig lykkelige for ikke at komme bagud, da Marcus Olsson fra klods hold fik slynget pucken forbi et ellers tomt mål.

Men Esbjerg var advaret og efter syv minutter kunne vestjyderne da heller ikke holde stand længere, da Brendon Nash gik direkte på mål, mens Robin Bergman hurtigt var over returen fra Henriksen, som blev ekspederet i nettet til en Rungsted-føring på 0-1.

Ufortjent var det ikke, for Rungsted var først på det meste og var tilmed førende på vilje og gejst. Nordsjællænderne havde et godt flow i spillet over det meste af isfladen, mens Esbjerg-spillerne virkede lidt usikre og generelt havde problemer med pasningsspillet.

Efter 13 minutter kunne det også være blev 0-2, hvis ikke det havde været for en stærk og helhjertet defensiv aktion af Phillip Bruggisser. Rungsted fik vendt spillet hurtigt og kom faktisk af sted i en to mod nul-situation. Men Bruggisser satte turboen til og fik kastet sig imellem i et perfekt timet indgreb, mens Marcus Olsson ærgrede sig over ikke at modtage pucken i en ellers helt fri position overfor Henriksen. Fornemt backspil af Bruggisser.

Det blev kun til en enkelt udvisning i første periode, hvor Morten Jensen efter 13 minutter måtte til afkøling for en cross-checking. Men Esbjerg formåede ikke at drage nytte af situationen og noterede sig kun en enkelt stor chance, da Felix Scheel forsøgte sig med en styring tæt under mål efter forarbejde af Adam Miller.

Rungsted kunne dermed tage en ganske fortjent føring med ud til pausen, mens hjemmepublikummet formentligt håbede på lidt mere aggressivitet, vilje og målsøgende spil fra vestjyderne i de resterende 40 minutter.

Begivenhedsrig anden periode med fire scoringer

Starten på anden periode var jævnbyrdig, men der var effektiviteten til forskel, når chancen bød sig. Mens Esbjerg fortsat ikke kunne finde vej til netmaskerne, så behøvede gæsterne kun en halv chance for at bringe sig på 0-2. Scoringen kom lidt ud af det blå, da Marcus Nielsen pludseligt tog sagen i egen hånd og smækkede pucken op i nettaget fra en halvspids vinkel.

Minuttet efter fik Esbjergs nyerhvervelse Adam Miller en mulighed for at reducere, men fra en spids vinkel fik amerikaneren sendt pucken på langs af mållinjen i stedet for ind over stregen.

I det ottende minut indtraf der lidt dramatik, da en infight ved Rungsted-målet eskalerede. Som en konsekvens heraf blev Rungsteds Christoffer Lindhøj udvist i 5 + GM, for at tage fat i Christian Wejses visir. De to kombattanter fik også raget en to-minutters udvisning til sig hver og Esbjerg havde altså dermed fem minutters power play.

Men overtalsspillet lod meget tilbage at ønske og var til tider rent ud sagt elendigt. Pasningerne sad bestemt ikke hvor de skulle og mange gange formåede Esbjerg end ikke at få pucken først ind i Rungsteds zone. Ganske vist var gæsternes box både arbejdsom og aggressiv, men det undskyldte ikke de manglende afslutninger fra Esbjergs side.

En halv friløber til Adam Miller, som i øvrigt sendte pucken helt forbi mål, var faktisk det tætteste Esbjerg kom på den scoring i løbet af de fem minutters overtalsspil, som der på ingen måde var bid i. Man savnede lige dele koordinering, vilje og overblik.

Fuldtallige igen skulle der dog ikke gå lang tid, før Rungsted igen blev ramt af en udvisning og selvom Esbjerg igen kæmpede lidt med tingene i overtal, så lykkedes det dog vestjyderne at komme på tavlen, netop som udvisningen til Gustav Gren udløb. Det var Taylor Fleming der ladede kanonen og fyrede af fra distancen. Den amerikanske back bliv umiddelbart noteret for scoringen til 1-2, men pucken så ud til at ramme Christian Wejse inde foran mål, hvor Rungsted-spillerne i øvrigt appellerede for høj stav.

Tre minutter før pausen rendte gæsterne ind i en udvisning for forsinkelse af spillet i forbindelse med afvikling af en faceoff og et minuts tid senere slog Colin Vock til for Esbjerg, da han med kampens bedste detalje gjorde det til 2-2. Tæt under mål modtog amerikaneren pucken, hvorefter han drejede 180 grader rundt om sig selv og elegant sendte pucken op i fjerneste hjørne med baghånden.

Men Rungsted nægtede at overgive sig og i periodens sidste minut formåede gæsterne atter at bringe sig i front. Nikolaj Rosenthal gik på mål og fik afsluttet, Henriksen formåede ikke at holde fast i pucken med griberen og den sprang derfor ud til en fremstormende Mike Vernace, som passerede Esbjerg-keeperen til 2-3.

Esbjerg med comeback og bedre takter i tredje periode

Brendon Nash nåede at få raget en unødvendig udvisning til sig for en cross-checking mod slutningen af anden periode og Esbjerg kunne dermed starte tredje periode i overtal.

I overtallet var Justin Crandall ved at komme i fri position tidligt i perioden, men Esbjerg-forwarden blev trippet af Mike Vernace og Esbjerg fik dermed en kort stund fem mod tre.

Men trods glimrende power play-spil, for en sjælden gangs skyld, så formåede Esbjerg ikke at få prikket hul på Feuk ved den lejlighed. Endnu en udvisning ramte gæsterne efter fem minutter og selvom udvisningen til Nash var god nok, så var der ingen tvivl om, at Rungsted til tider følte sig bortdømt. Frustrationerne fik til tider frit løb og Nash fik da også raget en personlig 10-minutters udvisning til sig, for at slå staven i glasset i udvisningsboksen.

Esbjerg pressede nu hårdt på og flere gange var pucken inde og danse på stregen. Ikke mindst Esben Nielsens mulighed på et tomt mål bør fremhæves – her kom der desværre for Nielsen en Rungsted-stav i vejen.

Så det var med et lidt nedtrykt sind, at Esbjerg atter kunne se gæsterne blive fuldtallige. Men som man mindst ventede det, så formåede Esbjerg alligevel at slå tilbage og bringe sig på 3-3. Anders Krogsgaard tog sagen i egen hånd fra distancen, udnyttede at der var trafik foran mål og sendte et slagskud op i hjørnet til vestjysk udligning.

Selvom det var en lidet fortjent udligning, vurderet henover de 48 minutter der var spillet på dette tidspunkt, så fornemmede man nu alligevel pludseligt en tro på tingene hos Esbjerg, der for alvor kunne mærke kampens momentum tippe til egen fordel efter scoringen.

Jake Hansen kunne måske have afgjort kampen til Rungsteds fordel i det 12. minut, men Henriksen hev en redning af de store frem og der stod fortsat 3-3 på tavlen. Dette var dog ikke tilfældet ret meget længere, da Esbjerg et par sekvenser efter hurtigt vendte spillet.

Adam Miller tog turen ned mod mål og Colin Vock fulgte med på modsatte flanke. Fra en næsten fri position valgte Miller alligevel at sende en sukkerbal skråt bagud til Vock, som first timede pucken højt op i målet bag Feuk til 4-3. Ikke just fortjent, men scoringen bragte minder frem om et velfungerende samarbejde mellem de to amerikanere i Frederikshavn for et par sæsoner siden og stemningen i Granly Hockey Arena var da heller ikke til at tage fejl af, nu var folk pludseligt godt tilfredse, efter at mange ellers havde luftet deres frustrationer over ineffektiviteten tidligere i kampen.

Esbjerg spillede nu det bedste de havde gjort på noget tidspunkt i kampen og håbet var pludseligt gult. Men troede man, at man havde sikret sig sejren, så glædede man sig for tidligt. For Rungsted var ikke færdige og seks minutter før tid var det Nikolaj Rosenthal der fladt trykkede af fra udkanten af faceoff-cirklen. Pucken fandt vej blandt venner og fjender, blev rettet af en enkelt gang under vejs og strøg i mål til 4-4.

Selvom Rungsted bakkede og spillede meget passivt mod periodens slutning, så lykkedes det ikke Esbjerg at få scoret yderligere mod Nordsjællænderne og kampen gik derfor i overtid.

I overtiden tegnede Robin Bergman og Morten Jensen sig for et par gode muligheder til gæsterne, mens Anders Krogsgaard var tættest på for Esbjerg efter et break away.

Men kampens afgørelse faldt fire minutter inde i overtiden, da Brendon Nash blev generet i afslutningsøjeblikket på en kontramulighed. Dommerne dømte straffeslag til Nash og Rungsted-backen eksekverede sikkert på forsøget, som blev sendt ind under Henriksen til 4-5.

Rungsted kunne dermed drage hjem med to velfortjente points efter en kamp hvor man fik klaret sig igennem omtrent et kvarters spil i undertal. Ganske imponerende.