GULD: HVIDOVRE ISHOCKEY FIGHTERS vinder 1. division

Foto: Jan Korsgaard

Hvidovre Ishockey Fighters er dansk mester i 1. division sæsonen 2016/17. Efter to nederlag i finalerne og en bronzemedalje i de sidste tre sæsoner, er postnummer 2650 nu endelig på tronen i Division I.

I aften på en fyldt hjemmebane i Allan Villadsen Arena, hvor den femte kamp i serien blev lukket tidligt. Allerede i første periode bragte Hvidovre sig foran med 3-0 – og den hårde start kom Rødovre-gutterne sig aldrig over.

Det var Rasmus Hansen, Hvidovres topscorer, der tidligt i kampen bragte hjemmeholdet foran. Dermed var Tim Frandsen, Rødovres målmandsvikar, passeret for første gang.

Tim Frandsen ersttatede U18-landsholdets målmand William Rørth, der stod i Ungarn på samme tid og de to angribere Lucas Andersen og Andreas Grundtvig var også fraværende hos Rødovre på grund af landsholdsarbejde.

Hvidovre kørte på i første periode. Oliver Persson udnyttede en fin pasning fra Daniel Nielsen til 2-0, og inden første periode var slut, havde Dennis Christijansen sat 3-0-kassen for hjemmeholdet mod et Rødovre-hold, der ikke syntes at have flere kræfter i aften.

Sidste mål kom midt i kampen, da Vincent Boukov konverterede en stor mulighed, og resten af matchen var bare ren transport og heldigvis uden det onde blod, der indimellem har været oppe at vende i årerne på de to holds spillere under serien. 1825 tilskuere udgjorde det imponerende fremmøde på lægterne.

43 sekunder før tid røg den første guldkonfetti på isen, og det betød, at kampen var afbrudt længe, før festen kulminerede.

Fortjent guld til Hvidovre, der vandt ni af 12 kampe i slutspillet og viste mere stabilitet i sæsonens afgørende fase end grundspilsvinderne fra Amager, der til slut faldt mod Rødovre og Gladsaxe, de to hold, som Hvidovre formåede at eliminere.

Nu er spørgsmålet så, om vi skal se Hvidovre spille 1. division næste år igen, eller om Metal Ligaen venter lige om hjørnet.

Men først skal der festes!