Gud har bragt J.P Villeneuve til Aalborg

Da Jean-Phillipe Villeneuve, forward på AaB Ishockeys hold i 1. division, kom til Danmark i september, var det ikke for at spille ishockey.

Canadieren landede i Aalborg for at pleje sin relation til Gud.

At han kom til at spille på ishockey var på foranledning af en god ven, der opfordrede ham til at prøve sine kundskaber på isen i Gigantium.

Det vender vi tilbage til.

Jean-Phillipe Villeneuve mødte med egne ord Gud 31. marts 2013. Siden dengang har hans største ønske været at lede andre ind i den verden.

– Jeg har en brændende flamme indeni. Det jeg læser i biblen, vil jeg gerne se i mit eget liv. Jeg vil se mennesker blive helbredt og deres dæmoner blive fordrevet. Jeg vil se Guds kraft blive manifesteret gennem mig, forklarer Jean-Phillipe Villeneuve.

Derfor kom han til Danmark. For Aalborg bød på en mulighed, han ikke kunne modstå.

Helbreder de syge
– I september fik jeg muligheden for at deltage i et to måneders-program på Jesus Hotellet i Aalborg. For at lære, hvordan man laver Disciple, hvordan man helbreder de syge, og hvordan man uddriver dæmoner, fortæller Jean-Phillipe Villeneuve til FACEOFF-online.dk.

– Jeg havde ikke de mindste intentioner om spille ishockey i Danmark, men et par uger efter min ankomst, opfordrede en ven mig til at prøve at træne med Pirates. For at gøre en lang historie kort, fik jeg lov at låne udstyr – og jeg troede faktisk på, at jeg kunne være produktiv på det niveau.

– Men jeg havde ikke skøjtet siden december 2014 og havde ikke trænet, så jeg blev nødt til at blive fit igen. Jeg begyndte at træne med 1. divisionsholdet og i fitnessrummet. Stille og roligt har jeg fundet mit spil, og har fået lov at spille et par kampe for at vise, hvad jeg kan, fortæller han.

Jean-Phillipe Villeneuves ishockeyhistorie er klassisk canadisk. Som knægt spillede han hockey i Toronto-området. Han begyndte sin juniorkarriere i OJHL (Ontario Junior A Hockey League).

– I mit fjerde år som junior blev jeg tradet til et hold i den anden ende af landet. Jeg var tilfreds med at spille for Powell River Kings i BCHL (British Columbia Hockey League). BCHL er kendt som den bedste juniorliga i Canada. I den sæson kom vi i finalen, men tabte til Penticton Vees, som endte med at vinde det canadiske mesterskab.

Stoppede is-karrieren
Året efter havde Jean-Phillipe Villeneuve en god sæson personligt, men holdet var ikke så stærkt som sæsonen forinden. Det blev til nederlag i første runde af slutspillet.

– Mens jeg var i gang med min sidste sæson i BCHL, arbejdede jeg på at finde et sted, hvor jeg kunne studere videre, samtidig med, at jeg fortsatte min ishockeykarriere.

– Efter sæsonen, da jeg var tæt på at finde en løsning, mødte jeg Gud. Jeg angrede mine synder, blev døbt med Helligånden og fandt troen på Jesus Kristus. Fra det øjeblik blev jeg en ny person og alt i mit liv ændrede sig, fortæller Jean-Phillipe Villeneuve.

– Jeg valgte et college, der byggede op igen på hockeyfronten efter dårlige placeringer et par sæsoner i træk. Jeg valgte den vej, fordi skolen var et kristent universitet. Det var en fin mulighed for at gro i troen på Gud, fortsætte min ”business degree” og spille hockey på et godt niveau i BCIHL (British Columbia Intercollegiate Hockey League). En liga på samme niveau som BCHL, men med ældre og stærkere spillere.

I sin første sæson med Trinity Western University Spartans, kom Jean-Phillipe Villeneuve og resten af mandskabet i finalen. Han kom tilbage sæsonen efter, men stoppede på grund af manglende interesse for studierne og en skade, der hjalp beslutningen på vej.

Komfortabel og glad
I december 2014 stoppede Jean-Phillipe Villeneuve med ishockey, men nu er han altså tilbage på isen. I Nordjylland.

– Efter hvad jeg har set de sidste to måneder, kan jeg ikke længere være stille, når jeg ser mennesker i smerte. Gud vil helbrede dem og indlede det rette forhold med dem. Målet er at bringe Guds rige med ud til skøjtehallen og se menneskers liv blive ændret af det liv, der kan findes i Gud alene.

– Jeg vil gerne give en åben invitation til alle, som vil vide mere om Gud. De kan finde mig ved skøjtehallen eller min familie og jeg på Jesus Hotellet i Aalborg,

– Jeg har virkelig nydt min tid i Danmark, og jeg planlægger at blive her til slutningen af sæsonen. Jeg har nydt at spille ishockey i Danmark, og selv om hockeyen selvfølgelig er mere populær i Canada, føler jeg mig komfortabel og glad på isen i Aalborg, siger Jean-Phillipe Villeneuve.

Hans foreløbige højdepunkt på dansk is var hjemmekampen mod IK Aarhus, hvor JP Villeneuve lavede hele fire point og lige nøjagtig i den kamp viste han måske et potentiale, der kan få Aalborg Pirates til at kigge efter ham i løbet af sæsonen.