GRUNDSPILLETS HOLD PÅ FACEOFF.DK

#40 Martin Lefebvre - Aalborg Pirates

50 runder er overstået, og redaktionen har været på plads til et sted mellem 240 og 250 Metal Liga-kampe ud af . Det er vi stolte over, og håber at kunne holde et tilsvarende niveau i den kommende sæson. 

Nu skal vi dog kort se tilbage på grundspillet og de spillere, som vi har valgt til grundspillets hold i denne sæsons Metal Liga. Vi har sat en kæde med danskere – og en kæde med udlændinge. 

Danskerkæden ser således ud:

Målmand: Mathias Seldrup (Esbjerg) Har formentlig overtaget posten som førstemand i Esbjerg fra Nicolaj Henriksen. Bundsolid sæson af Seldrup, redningsprocent 92.25 og vinder over konkurrenterne Feuk, Nielsen, Larsen via flere kampe og dermed større stabilitet over hele grundspillet. 

Back: Patrick Madsen (Herning Blue Fox) En af de få Herning-backer, der har været med i hele sæsonen. Sædvanen tro stærk i defensiven, og også med flere offensive stik end normalt. Stor fysik, få fejl og vigtig for Petri Skriko over 50 kampe.

Back: Morten Jensen (Rungsted Seier Capital) En fin spiller at få tilbage i Metal Ligaen. Den klejne Jensen er en “Philip Larsen”-type og stærk i offensiven. Hans bliver vores offensive kort i backlinjen på grundspillets hold. 11 mål og 17 assister i grundspillet. 

Forward: Lasse Lassen (Herning Blue Fox) Lassen havde en tung sæson under Todd Bjorkstrand i fjor, og trænerskiftet til Petri Skriko har i den grad gavnet Lasse Lassen, der gennem hele sæsonen har været en af Metal Ligaens bedste angribere. Flotte 61 point i 50 kampe. 

Forward: Nick Olesen (Frederikshavn White Hawks) En lille fornedgang i slutningen af sæsonen, men stadig en flot, flot sæson af Olesen. Han leverede 29 mål i løbet af sæsonen, og han endte dermed som bedste mand overhovedet på den liste i Metal Ligaen. Uhyre målfarlig spiller. 

Forward: Frederik Bjerrum (Herlev Eagles) Forudsætningerne skal i den grad tælles med, og det har ikke været nemt for Bjerrum at ramme hele 48 point i 47 kampe for et af bundholdene. Ganske enkelt et kæmpe gennembrud for Frederik Bjerrrum, der kan forvente stor interesse fra større klubber frem mod den kommende sæson. 

Udlændinge: 
Målmand: Robin Rahm (Odense Bulldogs) Der er ikke gjort regnskab over, hvor mange point Robin Rahm har hentet hjem til Odense i denne sæson. Men det har været en del, inden han altså måtte drage til Leksand for at være tættere på familien. 1346 skud imod og den målmand med det næsthøjeste tal på den konto.

Back: Martin Lefebvre (Aalborg Pirates) Det er en nydelse at se Lefebvre spille ishockey. Dygtig til at passe og dygtig til selv at bringe pucken. Samtidig pålidelig i defensiven. En af Metal Ligaens absolut bedste spillere og central i Aalborgs jagt på guld. 

Back: Victor Björkung (Hvidovre Fighters) Han kom kort inde i sæsonen og overbeviste straks alt og alle ved at levere både defensivt og offensivt. En af de moderne backer, der kan skabe noget selv, og med 14 mål den suverænt mest målfarlige back i Metal Ligaen. Stærkt på ligaens bundhold. 

Forward: Branden Gracel (Herning Blue Fox) Gracel kæmpede til det sidste med holdkammeraterne Lassen og Kallela om ligaens topscorerpris. Canadieren får pladsen her i vores “grundspilskæde for udlændinge”, fordi han har fyldt uhyre meget over hele banen og samtidig været i stand til at hamre hele 60 point ind på kontoen. 

Forward: Marko Virtala (Gentofte) Den mand har slidt og slæbt og båret Gentofte i store dele af sæsonen – også uden brormand Teemu, der har været skadet. Har øget sit pointtal fra 30 til 46 i grundspillet, og er gået fra 0 til +15 i plus/minus. Stærk, stærkt sæson af finnen. 

Forward: Jake Hansen (Rungsted) Er kommet med en kæmpe arbejdsindsats til stort set hver eneste kamp og har været der, uanset hvilken kæde, han er blevet sat ind i. Skaber plads til medspillerne og leverer samtidig til statistikkerne, hvilket 53 point i 50 kampe vidner om. 

Træner: Magnus Bogren (Rødovre) Rødovre har ikke været i top tre i grundspillet siden 2009, og Magnus Bogren har løftet kollektivet på Vestegnen på fænomenal vis. Netop kollektivet har været Rødovres styrke, og det er også derfor, sæsonens overraskelse ikke har ramt en plads i kæderne for de individuelle præstationer. Til gengæld får staben, holdet og ikke mindst træneren æren for grundspillets mest opsigtsvækkende præstation.