Green’sk forløsning i Rungsted-sejr

Rungsted-Herlev 4-2 (0-1,2-0,2-1) Rungsted ligger lunt i svinget. Det kan Olaf Eller og Per Holten Møller konstatere efter sejren mandag aften over rivalerne fra Herlev. Sejren betyder, at Rungsted trods en trist ottendeplads nu er hele otte point foran Aalborg under stregen – og et mere foran Herlev.

Sebastian Feuk havde igen fået chancen i Rungsted-buret, og han blev passeret efter syv minutter, hvor Conny Strömberg noterede sig for sit første Metal Liga-mål i denne omgang.

Det var Mikkel Ankjær, der smed pucken på mål efter syv minutter. Conny Strömberg styrede den i mål inde foran, og det var højdepunktet i en første periode uden al for megen poleret ishockey. Men de godt 100 Herlev-fans i Saxo Bank Arena kunne nyde kaffen og lune sig med en føring i pausen.

Jonas Røndbjerg er af mange i omegnen af Rungsted vurderet som den bedste spiller i sæsonen. Den blot 16-årige Røndbjerg spiller som en rutineret ræv, og får således lov til at spille i nøglesituationerne.

Jonas Røndbjerg stjal pucken på blå i undertal og løb ned og afdriblede keeperen Aaro Peltonen helt køligt efter 26 minutter, og Rungsted fik definitivt vendt kampen i midten af perioden, da Antti Kangasniemi lagde yderligere til sin popularitet ved at score på et straffeslag til 2-1.

Rungsted havde Joachim Holten Møller tilbage i truppen og det kunne ses i defensiven, hvor Drew Schiestel til gengæld sad ude. Også Erik Hjalmarsson var tilbage hos hjemmeholdet, der til gengæld altså er uden Johan Andersson formentlig for resten af sæsonen.

Eagles havde ikke fået Tuomas Muhonen klar, og Alexander B. Jensen var altså heller ikke forhandlet ind i truppen endnu. .

Morten Green leverede en kæmpe forløsning hos både sig selv og omgivelserne, da han endelig fik scoret sit første Metal Liga-mål siden hjemkomsten. 3-1 efter 45 minutter, da Green udnyttede et hurtigt opløb, hvor han fik første afslutning midt fra mål og fulgte sin egen retur op og slog den i det tomme mål.

Herlev gav ikke op. Anthony Aquino dummede sig ved at slå en puck ud af banen fem minutter før tid, og den powerplay-situation udnyttede Herlev. Backman ind til Mikkel Ankjær, der scorede og gav gæsterne nyt håb.

Gæsterne tog Peltonen ud med 2:40 tilbage, og fik presset Rungsted hårdt tilbage i egen zone. Men som det så ofte går, så endte det galt i den anden ende. Ossi Saarinen scorede i tomt bur, og sendte Rungsted i lun afstand til bundholdene under stregen i en kamp, hvor Holten Møller, unge Røndbjerg og Herlevs Antti Hölli fremstod som de dominerende solister.