Graz: Lykkelig Poulsen efter to sejre

Der er stille og roligt begyndt at ske noget i Graz 99ers, siden Todd Bjorkstrand blev fyret og udskiftet for nogle uger siden. Han blev erstattet af slovenske Ivo Jan, og efter et par nederlag umiddelbart efter trænerskiftet, har Graz nu scoret fem point i de to sidste kampe.

I aftes blev det til sæsonens første hjemmesejr. Graz-mandskabet vandt 4-3 efter straffeslag over ungarske Sapa Fehervar, og i tirsdags vandt 99ers ude hos Mario Simionis tidligere klub, HC Bolzano. Graz er dog stadig næstsidst i EBEL, og det er kun slovenske Olimpilja Ljubljana, der er bag danskerklubben i tabellen.

Men efter syv nederlag på stribe har det i den grad lunet at komme på sejrsvejen igen, siger Morten Poulsen, den danske angriber hos 99ers, til avisen Kleine Zeitung.

– Vi var virkelig lykkelige efter at have vundet i Bolzano. Sejren var ekstremt vigtig for os og betød alt. Det er svært, når du har tabt syv i træk, og indimellem trænger man virkelig til en sejr, siger Poulsen til avisen.

Poulsen kom ikke på pointtavlen i gårsdagens kamp, mens målmand Sebastian Dahm styrede sejren i hus med en redningsprocent på 92.1. Begge danskere har været blandt de markante spillere hos Graz i det meste af sæsonen.

– Stemningen er løsnet lidt efter trænerskiftet. Vi kunne mærke, det blev alvorligt, og at der ville ske noget (i forhold til trænerposten). Men nu må vi kigge fremad. Det hjælper intet at se tilbage, siger Poulsen, der glæder sig over skiftet til Graz.

– Som barn var jeg ofte i Østrig – også for at stå på ski. Da jeg fik muligheden for at spille hernede, var der ingen grund til at overveje noget, og jeg har på ingen måde fortrudt. Holdet er nyt, men atmosfæren i omklædningsrummet er fremragende, lyder det fra danskeren.