Gratton: Hernings kritik helt ude af proportioner

– Jeg sender ikke mine spillere ind for at skade modspillerne. Det vil jeg godt slå fast.  Jeg har da ikke råd til at sende spillere ud for at agere dumt i en playoff-kamp og så miste dem til næste kamp. Jeg synes, Hernings kritik er helt ude af proportioner, siger Odense-træner Brad Gratton til anklagerne fra Mario Simioni, som tidligere i dag kom frem i Herning Folkeblad.

– Det bliver sagt, at vores opførsel er en skændsel for dansk ishockey. I mine øjne var skændslen i går den crosschecking, som Jerred Smithson satte ind på Dale Mitchell.

– Ja, Dale ramte en af deres og blev straffet for det efterfølgende, men jeg forstår slet ikke, at en spiller med sådan en baggrund som Smithson forsøger at smadre en mand på den måde i stedet for bare at smide handskerne. Nu forsøger Herning at få os til at være the “bad guys”.

– Jeg så også et blindside-hit fra Daniel Nielsen på Rasmus Bjerrum i anden periode, men det er jo ikke noget, jeg gider tale om bagefter. Og hvorfor ikke bare spille serien færdig i stedet for at gå i medierne. Men nu skal tingene også ud fra vores side, siger Gratton.

– Vi har hele sæsonen arbejdet med vores disciplin, og det jeg sagde til mine spillere var, at de skulle gå ud afslutte kampen med at færdiggøre tacklingerne, og på den måde gøre kampen færdig med den rette intensitet. At alting så kan “heate up” spillerne imellem, er jo ude af trænerens kontrol. Jeg har sagt til Martin Larsen, at det var dumt (at få matchstraf), siger Brad Gratton.

Om selve kampen – set bort fra bataljerne – i går siger Odense-træneren:

– Vi spillede gode første 10 minutter, men så fik Herning vendt kampen om, og de spillede en god kamp med stor intensitet. Kredit til dem, og det var en fortjent sejr. Nu skal vi tilbage på hjemmebane og forsøge at vinde igen. Det er ikke verdens ende at være bagud 1-2 i en serie.