Glader glæder sig til at træne de danske kvinder

Vojens Efterskole
Vojens Efterskole

Ny landstræner for det danske kvindelandshold er svenske Fredrik Glader. En absolut toptræner indenfor kvindeishockeyen og til dagligt i spidsen for Luleå Hockey, der fremstår som Europas måske bedste klubhold lige nu. For øjeblikket er Josefine Persson og Michelle Karvinen på holdet oppe i den nordsvenske by. 

320×360 artikel

– Det er fantastisk spændende, en kæmpe udfordring. Samtidig er det for mig en chance for at se, hvordan tingene fungerer internationalt og i andre hockeykulturer end den svensk. Det er en mulighed for mig for at jeg kan udvikle mig som leder, siger han til svenske Hockeynews.se – og roser faktisk udvalget af stærke danske kvindespillere. 

– Der er færre spillere alt i alt, men toppen er rigtig god med mange dygtige spillere – både i SDHL og på college. Desuden har Malmö i Division I fyldt på med en hel del interessante danske spillere, siger han. 

Målsætningen vil Fredrik Glader ikke ud med, før han har truffet sit mandskab.

– Vi skal definitivt slås om at rykke op i A-gruppen. Jeg er her for at konkurrere, og tager for givet, at det samme gælder for spillerne, siger han til Hockeynews.se.