Gentofte vandt det vigtige bundopgør

Foto: Jan Korsgaard

Herlev Eagles-Gentofte Stars 2-5 (1-2,0-1,1-2) Gentofte Stars vandt i aften den vigtige bundkamp mod Herlev Eagles. Gæsternes sejr var på overbevisende 5-2, og dermed rykker Gentofte igen i slaget om den ottende plads i slutspillet.

Det var Gentoftes første sejr siden de to holds seneste indbyrdes møde og kun sejr nummer to i de seneste 13 kampe.

Det var de udenlandske profiler, der for alvor slog til for Gentofte i aftenens kamp. Finske Lauri Kärminiemi og lettiske Jekimovs satte scoringerne i første periode, hvor Andreas Søgaard midt mellem de to Gentofte-mål formåede at kvittere for Herlev.

Matus Rais scorede det eneste mål i tredje periode, hvor Gentofte bragte sig foran 3-1. Francis Verreault-Paul var på toppen for gæsterne med fire assister i aften, således også på 4-1-målet, som Luis Blak Olsen scorede i undertal for Stars.

Ganske overraskende var det, at Stars-kaptajn Cody Kunyk var tilbage på holdkortet. Kunyk var ellers for nylig blevet købt ud af sin kontrakt på grund af en langtidsskade, men er altså nu tilsyneladende tilbage på isen som den ottende udlænding. Jeff Terminesi var fraværende for Gentofte i aften, som han har været det siden 11. december.

Netop Cody Kunyk assisterede på Gentoftes 5-2-scoring som blev sat ind af Roberts Jekimovs i slutfasen efter at Adrian Saxrud havde givet Herlev et kortvarigt håb om at komme tilbage med en slutspurt.

Vigtig sejr for Gentofte, inden de to mandskaber mødes i morgen igen med omvendt hjemmebane.

FACEOFF-online.dk kunne desværre ikke være til stede i aften i Herlev, så referatet er skrevet på basis af liveupdaten.