Gentofte-træner roser holdets indledning på finalekampene

Gentofte Stars fik en drømmestart i søndagens kamp 2 i Metal Ligaens finale mod Esbjerg Energy. Pucken lå bag Esbjerg-keeperen allerede efter 29 sekunder, og så lettede taget ellers på Gentofte Skøjtehal.

Stars-cheftræner Karsten Arvidsen er tilfreds med den måde, hans hold performer i begyndelsen af kampene.

– Vi startede også godt i Esbjerg. Jeg synes, vi er gode til at starte kampene, og det er utrolig vigtigt at få det rigtige afsæt i kampen. Det har vi været dygtige til, siger han til Faceoff.dk efter 4-3-sejren på egen is.

I begge finalekampe har Gentofte vundet skudstatistikken (26-16 og 39-23), og det er værd at bemærke ifølge Karsten Arvidsen.

– Jeg ved godt, man ikke vinder ishockeykampe på det, men nu har vi to kampe i træk vundet skudstatistikken. I lange perioder sidder vi på meget af spillet og kreerer mange chancer. Jeg kunne godt tænke mig, vi udnyttede lidt flere. Jo flere procent skudchancer, du tager, desto flere procent kommer der returer osv. Jeg synes alt i alt, at vores sejr i dag var fortjent. Spillet i alle tre zoner var ok, siger han og understreger vigtigheden af at holde fokus.

– Det er vigtigt, at man har det mentale fokus i alle 60 minutter. Når man er i et playoff med mange kampe, jo sværere og hårdere bliver det i kampene. Så i hvert skift skal man holde fokus, være stærk mental og hele tiden have fokus på at gøre de gode ting. Og på vores udfordringer. Selv om Esbjerg fik udlignet, havde vi stadig fokus og troede på det. Det var rigtig dejligt at se.

Begge finalekampe hidtil har været med étmåls-margin mellem holdene, og spillet på isen har ligeledes været tæt.

– Det har været nogle tætte kampe, og det bliver de alle sammen. Det er to rigtig gode hold med højt konkurrenceniveau i hvert skift. Det har været nogle gode kampe og god ishockey.

Karsten Arvidsen udstråler ro og besindighed, når han sidder i sit lille kontor og fortæller om søndagens kamp og Gentoftes succes. Han er en del af en positiv historie, som har taget ishockeydanmark med storm.

– Jeg er ydmyg, og spilerne er ydmyge. Vi er stolte og har gjort det godt. Men jeg synes, det har været fortjent. Det er det vigtigste. Vores vej til succes – og vi prøver at holde næsen nede i det spor, der har givet os succes. Vi spiller som et hold og har fokus på det, siger siger han.

– Jeg er selvfølgelig rigtig stolt over, at vi har holdt fast i tingene. Vi har nogle gode rammer og værdier rent ledelsesmæssigt. Vi har taget det i det rigtige tempo. Det er super godt gået.