Gentofte tog det ekstra point mod SønderjyskE

Foto: Bluelinemedia.dk

Der skulle straffeslag til før Stars blev kåret som vinder i Gentofte denne aften. Kampen startede som en nytårsfuser, men sluttede som et nytårsbrag, da SønderjyskE var forbi den lille skøjtehal. En velspillende Teemu Seppanen tog fra i den ene ende, mens Joonas Riekkinen og Marko Virtala scorede på deres straffeslagsforsøg i den anden.

SønderjyskE åbnede kampen med mest puckbesiddelse uden, at det dog gav de helt store muligheder i begyndelsen af kampen.

Gentofte affandt sig hurtigt med situationen, og lurede på kontraerne. Der var dog ikke meget at komme efter første periode, men en enkelt gang blev det farligt. Joni Myllykoski i gæsterne mål skulle håndtere en relativ ufarlig afslutning fra Marko Virtala, men afslutningen gav alligevel en god mulighed til hjemmeholdet, da pucken endte foran finnens benpude – vel at mærke uden at finnen selv var klar over det. Den løse puck gav klumpspil foran gæsternes mål, men den blev dog clearet til sidst.

Efter ni minutter gav jydernes spilovertag bonus. Stars havde en spiller i udvisningensboksen, og efter at jyderne havde søgt og søgt i godt to minutter, kom målet til 1-0. Derek Damon slog pucken i mål efter klumpspil foran aftenens anden finske målmand Teemu Seppanen.

En udvisning blev muligvis overset sekunder forinden, da Virtala var på vej frem, men tabte pucken, fordi han ifølge ham selv blev trippet. Det lignede rigtig nok en forseelse, men den blev ikke dømt.

Kort efter var Greg Gibson alene med Seppanen, men fra en spids vinkel blev det kun til en afslutning i finnens gribehandske.

Med godt fem minutter igen af periode fik hjemmeholdet muligheden i overtal, men som så ofte før i denne sæson, blev de to minutter spildt. Ikke en eneste farlig afslutning blev sendt afsted, før Joonas Riekkinen tog sagen i egen hånden, da udvisningen udløb. Myllykoski reddede dog flot.

Kort efter slog sønderjyderne kontra, og kun en god Seppanen sideforflytning forhindrede, at det kun stod 1-0 til udeholdet efter 20 minutter.

Anden periode begyndte, hvor første havde sluppet. SønderjyskE indledningsvis det dominerende mandskab, hvor Patrick Dwyer var første mand, der sendte skiven lovende mod mål. Der kom dog ikke noget ud af muligheden, og indledningen var generelt chancefattig og meget lidt velspillet.

Perioden ændrede dog karakter, da sønderjyderne fik raget en del udvisninger til sig, som naturligt gav hjemmeholdet et overtag.

Ved periodens første SønderjyskE-udvisning udspillede sig en spøjs situation, da Myllykoski fik en udvisning for ulovlig blokering. Myllykoski blokerede langt fra eget mål – faktisk midt i egen zone – og gæsterne skulle derfor spille i undertal.

Gentofte var totalt ufarlige, og da gæsterne blev fuldtallige igen, var det Thomas Spelling, der var nærgående med et par afslutninger i samme angreb. Slutteligt var Anders Førster tæt på efter en pasning fra selvsamme Spelling, men firsttimeren blev reddet.

Der var mere bid i Gentoftes tredje powerplay-forsøg, men SønderjyskE fik trods alt også afvist her, og igen var sønderjyderne tæt på i den anden ende, da de blev fuldtallige. Tyler Fiddler sendte et håndledsskud på overliggeren, og derfor stadig 1-0 inden Gentofte kort efter fik endnu en mulighed i powerplay.

Denne gang lykkedes det endelig hjemmeholdet at få udnyttet overtallet. Det var finske Julius Nyqvist, som sendte et håndledsskud afsted langt udefra, og pucken gik hele vejen og strøg op til venstre for Myllykoski. Målmandens udsyn var spærret, og så var stillingen 1-1.

Gentofte fik endnu et overtal, hvilket sønderjydernes boks var – mildest talt – overordentlig uenig i skulle have været dømt. Gibson klappede hånligt i retning mod hoveddommerne, da han skøjtede i boksen. Hjemmeholdet havde fine chancer, men sønderjyderne reddede stormen af, og stillingen var derfor 1-1 inden de sidste tyve minutter.

Tredje periode var den klart mest underholdende. Begge hold jagtede føringsmålet, og det var efterhånden blevet ganske underholdende i Gentofte denne aften. Første forsøg kom fra Gentoftes lille Jarvelainen, mens det var tæt på fra Thomas Spelling fra spids vinkel minuttet efter.

Senere var det Tyler Fiddler, der misbrugte et pænt tilbud, mens det i den anden ende var Nyqvist, der med en firsttimer udfordrede Myllykoski. Pasningen kom fra Virtala fra bag mål, men redningen var rigtig god.

Perioden havde udviklet sig til god underholdning, og Rasmus Nielsen var tæt på at score et fremrangende mål, da han i luften styrede en pasning fra Thomas Spelling på mål. Seppanen var dog på plads.

Med syv minutter igen af kampen fik Stars endnu et overtal, men selvom chancerne var der, lykkedes det hverken Marlo Koponen eller Jarvelainen at sende pucken i mål.

Med 45 sekunder igen af den ordinære spilletid fik Sønderjyske deres andet overtal i kampen, men Gentofte holdt stand, og det hele skulle i overtid.

Her åbnede SønderjyskE i overtal, og gæsterne havde også chancerne. Patrick Dwyer tabte dog duellen, da Seppanen klarede den tidligere NHL-spillers store mulighed, og da Jarvelainen sendte på pucken på stolpen, var der ingen vej uden om en straffeslagsafgørelse.

Her var Gentofte skarpest ved Joonas Riekkinen og Marko Virtala, og dermed tog hjemmeholdet det ekstra point.