Gentofte Stars-talent prøver lykken i Karlskrona

I foråret var den 14-årige Frederik Kanlund med til at skrive klubhistorie, da Gentofte Stars vandt den første DM-medalje for U15 i klubbens historie, da Gentofte fik bronze.

Kanlund var center i Stars 1. kæde, og han havde stor betydning for holdets DM-succes i kraft af et stærkt skøjteløb og fysik. I løbet af sidste sæson spillede Kanlund på flere hold hos Stars. Ud over U15 spillede han på U16 Skåne, U17 og U18 Skåne-holdene, selvom han kun var 14 år i den hedengangne sæson.

Når Kanlund fylder 15 år bliver det på svensk grund, for han bliver klubkammerat med Morten Madsen, kaptajnen på det svenske SHL-hold, Karlskrona.

– Jeg kommer til at spille på U16-elite for Karlskrona, siger Frederik Kanlund, som har besøgt sin nye klub flere gange.

– Jeg har besøgt klubben og holdet flere gange, besøgt min nye værtsfamilie og alle har taget rigtig godt imod mig. Det hele virker gennemtænkt og professionelt, men de satser også på at komme op blandt de bedste svenske ungdomshold og deres målsætning er at være en stærk bejler til det svenske mesterskab, fortæller Kanlund, som er født i 2002 og bliver 15 år den 20. august.

Masser af træning
Stars-knægten bliver en blandt flere danske ungdomsspillere i det svenske.

– Jeg glæder mig til at spille sammen med de bedste spillere fra Karlskrona og omegn. Der bliver masser af træning, både morgen og eftermiddag samt kampe i weekenderne. Men det trækker også at spille mod de bedste svenskere fra min årgang og så ønskede Karlskrona mig tydeligvis i truppen, begrunder Kanlund sit skifte.

Det er en tidlig alder at skifte klub, og det kan være mentalt hårdt.

– Det er jeg klar over, og jeg forventer også, det psykiske bliver det sværeste. Min far har fulgt mig tæt siden jeg startede til ishockey, og da jeg skiftede fra Rødovre til Gentofte som U9 spiller, har han været holdleder lige siden. Det bliver svært ikke at have ham til sparring i hverdagene, men det er samtidig en del af min udvikling, siger Kanlund og fortsætter:

– Jeg skal også gå i skole i Karlskrona, og det bliver en udfordring at tage 9. klasse på et fremmed sprog, og så skal jeg vænne mig til at skulle kæmpe for en plads på holdet. Så jeg forventer, det bliver psykisk hårdt.

– Men skiftet til svensk ishockey er også en drengedrøm, jeg er nysgerrig og det ser virkelig godt ud i Karlskrona. Ligesom de fleste andre ishockeydrenge, drømmer jeg om NHL og det her skifte er et skridt på vejen, som jeg ved er lang og hård. Men i første omgang ser jeg frem til en masse oplevelser, siger Frederik Kanlund, som stadig er med i truppen til U16-landsholdet.

– Ungdomslandsholdene er helt sikkert også mine mål, og jeg skal også med på CCM Camp i Herning, afslutter endnu et af dansk ishockeys spirende talenter.