Gentofte Stars-ledelse er dybt skuffet over Metal Liga-afslag

Julius Joakim Nyqvist - Gentofte Stars

Ligaforeningen afslog mandag at tage Gentofte Stars med ind i varmen som det 10. medlem og dermed give Stars retten til at komme videre med det økonomiske arbejde og opbygningen af truppen til den kommende sæson, der altså ifølge Gentofte-ønskerne skulle blive i landets bedste række.

Sådan endte det ikke, men det sidste ord i sagen synes ikke at være sagt endnu, for Gentofte-direktør Sten Bergstrøm skriver i et indlæg på Gentofte Stars-fangruppen på Facebook. Her skriver han, at Stars er “rystet over behandlingen” og at afslaget fra Ligaforeningen og DIU slet ikke er holdbart. 

– Hvordan kan man udelukke et hold, med det argument at GS ikke har økonomien til Metalligaen. En yderst uholdbar begrundelse fra Ligaforeningen og DIU, eftersom de endnu ikke har modtaget noget fra os, hvad dette angår? I forbindelse med hele denne proces, hvor vi har arbejdet hårdt på at komme til hvor vi er nu og samtidig haft helt åbne kort omkring status hvad angår Gentofte Stars overfor DIU, lyder det fra Sten Bergstrøm blandt andet – og fortsætter:  

– Tilsyneladende er der uskrevne regler, som vægter mere end det på skrift. At der er tale om forskelsbehandling er vi ikke længere i tvivl om. For under to år siden fik Herlev lov til en rekonstruktion tre-fire uger inden sæsonstart af DIU. Gentofte fik afslag på rekonstruktion foråret 2018 og vi mistede derfor vores licens, lyder det. 

Vi fik fortalt, at såfremt vores økonomi var til stede kunne vi igen opsøge optagelse i ligaforeningen og herefter licens til sæson 2019/20.  Vores økonomi er tilstede og vi har accepteret den straf vi fik, men alligevel ikke nok til at vi er ønsket i Metal Ligaen. Status må være, at det ikke er økonomien, som er den reelle faktor, men tilsyneladende andre faktorer, som vi kun kan gisne om. Gentofte Stars er ikke ønsket i “Det fine selskab. Det vil vi naturligvis undersøge nærmere og vi kan på ingen måde acceptere denne håndtering af hele forløbet, skriver Sten Bergstrøm.