Gentofte snupper smal sejr hos naboer

Foto: Bluelinemedia.dk

Hvidovre Ishockey Fighters-Gentofte Stars 1-2 (0-1, 1-1, 0-0): Københavner-slag tirsdag aften i Allan Villadsen Ishockey Arena, hvor hjemmeholdet i den grad var på jagt efter point i Metal Ligaens bundstrid med Herlev. Gæsterne skulle forsøge at vaske den nylige afklapsning mod Frederikshavn af sig.

Og det blev det gæstende mandskab, der kunne fejre tre point efter 60 spilleminutter. Gentofte med en snert større kynisme i afslutningerne, mens Hvidovre leverede svingende og aldeles svagt powerplay. Ellers en ret lige kamp i fem mod fem-spillet, hvor hjemmeholdet bestemt også var med i store dele af matchen.

En ret lige begyndelse på kampen med løse chancer i begge ender uden at de to målmænd blev sat på alvorlig prøve. Dennis Christjansen med bedste forsøg, men Teemu Seppänen i sikker indgriben.

God energi fra begge holds spillere, der leverede hurtige og kvalificerede pasninger op gennem hele banen.

Første udvisning tilfaldt Hvidovre efter syv minutter, og Gentofte i to ganske gode minutter i offensiv zone med et par farlige forsøg på Hvidovre-keeper Niklas Lundström. Hjemmeholdet reddede dog skindet, og dermed stadig helt lige efter en halv periode.

Gentofte med lille overvægt i spil og chancer, og det skulle også vise sig at give udbytte med otte minutter til pause. Ville Järveläinen afsluttede fra kanten af slottet, og Luis Blak Olsen styrede pucken få meter fra mål – blandt venner og fjender. Niklas Lundström chanceløs og 0-1 på måltavlen.

Hvidovre i deres første powerplay, men de blåblusede hjemmespillere var langt fra overhovedet at skabe en reel chance. Stærkt arbejde af gæsterne i undertal.

Kort efter satte Victor Björkung fart og skabte lidt tempo i hjemmeholdets spil, der havde været lidt forkrampet i takt med periodens minutter. Svenskeren altid med stort overblik og god energi, og denne gang fik han kæmpet sig til blokering hos Teemu Seppänen.

Fortjent føring til Gentofte efter 20 minutters hockey på det jævne.

Gentofte med stor puckbesiddelse fra begyndelsen af anden periode, mens Hvidovre havde svært ved at få de fleste af sine angreb til at fungere. Hjemmeholdets held indtil videre havde været manglende kvalitet i afslutningerne fra gæsterne.

Seks og et halvt minut inde i perioden profiterede Gentofte af det spillemæssige overtag, da Karsten Arvidsens tropper øgede til 0-2. Joonas Riekkenen skar ind fra højre side og lagde pucken ind i modsatte side. Sløjt forsvarsspil af Hvidovre, der tillod alt for meget tid og plads til gæsterne.

Lidt medgang til Hvidovre, da Sebastian Sørensen slap alene igennem med Teemu Seppänen. Han blev dog hooket i afslutningsøjeblikket og trak en udvisning på gæsterne. Nøjagtig som i første periode fik Hvidovre stort set intet ud af overtallet. Usikre pasninger gjorde det svært; Sonny Hertzberg med bedste forsøg fra distancen.

Hvidovre tæt på i efterfølgende angreb, da Magnus Povlsen sendte pucken på overlæggeren. Lille opblomstring for hjemmeholdet, der fik ny chance i powerplay. Langt mere koncentreret og fokuseret denne gang. Og det gav bonus. Sonny Hertzberg i nyt slagskud ude fra, og denne gang strøg pucken højt ind bag Teemu Seppänen. Og reducering til hjemmeholdet.

Hvidovre inde i en god rytme, der imidlertid blev ødelagt af en tåbelig udvisning til Magnus Povlsen for cross-checking efter spilstop. Ulrich Linnet med største chance i overtal, hvor Hvidovre tillod rigelige mængder plads til gæsterne.

Spillerne skøjtede til pause med 1-2 på tavlen og med et Hvidovre-hold, der havde fundet mere energi og fokus frem efter reduceringen, men som kæmper med disciplinen i undertal.

Gentofte i gode fremstød fra første fløjt i tredje periode, men Niklas Lundström med glimrende redninger på flere chancer fra gæsterne.

Hvidovre i powerplay efter tre minutter, men hjemmeholdet forspildte leverede elendigt overtal og forspildte chancen for udligning.

Erik Lundblad med stor chance kort efter overtallet, men Teemu Seppänen med god præstation i aften. Høj intensitet og gnist i nærkampene i denne fase, hvor Hvidovre var i tydelig jagt på en udligning, men hvor sammenhængende spil og farlige forsøg ikke var en selvfølge.

Gentofte i to minutters powerplay lidt over halvvejs i perioden, men formidabelt arbejde i boxplay af hjemmeholdet, der lukkede af og clearede pucken af flere omgange.

Powerplay til Hvidovre med fem minutter tilbage, men det var langt fra den bedste aften i dén disciplin. Langsommelige og usikre to minutter, hvor Gentofte ikke behøvede at finde den vildeste fight frem.

Hvidovre i sidste krampetrækninger i de sidste minutter, hvor holdet faktisk fik etableret udmærket spil i offensiv zone. Cheftræner Peter Enehag valgte helt uforståeligt ikke at trække Niklas Lundström ud; det skete først med 40 sekunder igen i forbindelse med et spilstop og timeout.

Gentofte sikrede dermed tre point, mens Hvidovre efterhånden får svært ved at nå Herlev på tiendepladsen. Hvidovre formåede ganske enkelt ikke at få et flow i spillet – og så var overtalsspillet ganske miserabelt.